Facebook va ajunge la 5,7 milioane de utilizatori în România. Pe tine ce te-a atras?

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, va avea, în România, până la sfârşitul acestui an peste 5,7 milioane utilizatori, cu un milion mai mult faţă de momentul actual, iar trendul ascendent se va menţine şi în viitor. Creşterile cele mai importante se regăsesc perioada sezonului rece.

03 apr. 2012, 05:34
Facebook va ajunge la 5,7 milioane de utilizatori în România. Pe tine ce te-a atras?

“După explozia de jumătate de milion de români care s-au alăturat Facebook din decembrie 2011 până luna aceasta, mă aştept la o atenuare a creşterii în perioada care urmează, urmată de o accelerare pe final de an. Nu cred că oamenii încep să se sature de Facebook. Cel puţin nu în România. Reţeaua este destul de activă în update-uri, vine la fiecare cel mult 2 săptămâni cu lucruri noi, iar brandurile investesc din ce în ce mai mulţi bani în marketing ceea ce creşte interesul şi aduce alţi noi utilizatori”, a declarat, pentru RTV.NET, Costin Cocioabă managing director al Bakers Digital Communication.

Google Plus nu poate fi considerat un eşec

Reţeaua de socializare a Google, lansată cu mare fast şi cu o strategie de marketing foarte bine pusă la punct, nu a avut succesul scontat cel puţin pe piaţa din România, iar bătălia cu Facebook este încă la început.

“Nu am nicio statistică, însă feeling-ul personal este că nu a prins. Pentru mine, Google Plus nu a adus features noi care să mă facă să mă desprind de Facebook, ori să împart din timpul petrecut acolo. Nu ştiu dacă va detrona Facebook, însă Google nu a greşit când a lansat Google Plus, dimpotrivă. Cu siguranţă, însă, discutăm despre o batălie pe termen lung”, a  mai spus Cocioabă.

Aplicaţii-virus pe Facebook

Reţelele de socializare au devenit în ultimul timp destul de periculoase, iar specialişti ne sfătuiesc să ne protejăm computerele.

“Cea mai bună metodă de protecţie este folosirea unui antivirus, în combinaţie cu o atenţie sporită la website-ul de pe care se descarcă fişierul. Recent, au apărut inclusiv pe Facebook aplicaţii-virus care, la accesare, dacă ai oferit aplicaţiei acordul să ruleze, îţi postează mesaje automate spamy atât ţie, cât şi prietenilor tăi pe Wall”, a mai spus reprezentantul Bakers Digital Communication.