Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Noutăţi MAJORE anunţate de companie

Facebook dezvoltă un instrument pentru a rezuma articolele de știri, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să le citească. De asemenea, a stabilit planuri pentru un senzor neuronal care să detecteze gândurile oamenilor și să le transpună în acțiune.

17 dec. 2020, 08:56
Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Noutăţi MAJORE anunţate de companie

Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Planurile au fost dezăluite angajaţilor într-o întâlnire de la sfârșitul anului, la nivel de companie, la gigantul de rețele sociale, al cărui an a fost marcat de controverse, nemulțumirea angajaților și multiple procese antitrust de stat și federale.

Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor

Condusă de CEO-ul Mark Zuckerberg, întâlnirea a fost prezentată de mai mulţi directori ai companiei. Mulţi dintre ei au numit 2020 un an dificil, iar compania a suferit o pandemie globalăcauzată şi  de reacția scandalulilor lui George Floyd, Breonna Taylor și a altor negri americani.

Liderii companiei au mai declarat că marea companie a avansat, adăugând în jur de 20.000 de lucrători noi anul acesta. Cu mai mulți oameni din întreaga lume acasă, compania a înregistrat o utilizare record, a declarat Mike Schroepfer, director tehnologic Facebook. Traficul pe tot parcursul lunii martie era asemănător cu ziua de Anul Nou, de obicei cea mai aglomerată perioadă a anului Facebook, a adăugat el.

„Investițiile noastre în tehnologie nu sunt doar menținerea funcționării serviciilor noastre”, a spus el, comparând viteza îmbunătățirilor Facebook în mesagerie cu avansarea vaccinului COVID-19. „Pregătim calea pentru noi experiențe descoperitoare care, fără hiperbolă, vor îmbunătăți viața a miliarde de oameni”.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois, a refuzat să comenteze această poveste.

Printre progresele susținute de Schroepfer s-au numărat angajamentele companiei față de inteligența artificială, care a fost adesea văzută pe plan intern ca un panaceu pentru problemele rețelei sociale. El a menționat că centrele de date Facebook primesc „noi sisteme” care le vor face de 10 până la 30 de ori mai rapide și vor permite inteligenței artificiale (AI) Facebook să se antreneze în esență.

„Și este de fapt instrumentul cheie pe care îl folosim astăzi în producție pentru a combate discursul de ură, dezinformarea și, sincer, cele mai grele probleme de conținut cu care ne confruntăm”, a spus Schroepfer, menționând un punct de discuție al companiei că Facebook detectează acum 95% din toate discurs de ură pe platformă.

În ultimele săptămâni, angajații Facebook care au plecat au împins înapoi ideea că AI ar putea vindeca problemele de moderare a conținutului companiei. În timp ce Facebook angajează mii de moderatori umani terți, este clar că AI este modul în care intenționează să-și patruleze platforma în viitor, o idee care îi privește pe lucrători.

„AI nu ne va salva”, a scris Nick Inzucchi, a cărui notă de adio din decembrie a fost obținută de BuzzFeed News.

„Viziunea implicită care ghidează cea mai mare parte a activității noastre de integritate de astăzi este una în care discursul uman este supravegheat de roboți perfecți, corecți și atotștiutori, deținute de [CEO] Mark Zuckerberg. Aceasta este în mod clar o distopie, dar una atât de adânc înrădăcinată încât cu greu mai observăm acest lucru ”.

Un alt angajat care a plecat a estimat la începutul acestei luni că, chiar și cu inteligența artificială și moderatori terți, compania „șterge mai puțin de 5% din toate discursurile de ură postate pe Facebook”. Facebook a respins ulterior acea afirmație.

Citeşte şi: A picat Facebook Messenger şi Instagram! Utilizatorii nu pot trimite sau primi mesaje