Facebook vrea să devină al doilea Internet şi într-un fel va reuşi

Sunt oameni care stau pe net, dar nu știu că stau pe net, deoarece debutul lor pe web s-a făcut prin Facebook. Și noi ceilalți am putea ajunge așa. Recent, rețeaua socială a lansat Instant Articles și această noutate nu e apocalipsa presei, după cum s-au grăbit mulți să creadă și să scrie. Totuși, este un pas înainte pentru a atrage și mai mult oamenii.

18 mai 2015, 10:28
Facebook vrea să devină al doilea Internet şi într-un fel va reuşi

Când a apărut Internetul, cei din presă aproape că s-au sufocat între role de hârtie, mașini de scris și pixuri cu care mai corectau un text pe pagina de a doua zi. Internetul însă a venit, publicațiile s-au adaptat, iar unele au creat adevărate capodopere pe web: Wired cu Silk Road, The Verge cu Fanboys, The New York Times cu Avalanșa, National Geographic cu John F. Kennedy sau The Guardian cu dosarele NSA.

Instant Articles aduce încă un plus acestui mediu digital și, în definitiv, ție cititorul nu-ți pasă unde citești ceva, ci să fie cât mai ușor și rapid.

Câte o schimbare la fiecare 10 ani

În ’95, publicațiile debutau pe Internet. Unele mai timid, altele mai determinate, dar erau ca vițeii care abia învață să meargă în fața boului care îl privește cu ochi goi. În 2005, publicațiile au început să se intereseze de rețelele sociale, începea să crească Facebook, și de ceea ce avea să fie cunoscut drept web 2.0, unde oamenii de orice fel produc conținut de orice fel. Suntem în 2015, conținutul se produce în continuare și există o întoarcere la formă.

Cât de bine arată un articol e important, dar mai important e să pară ceva natural pentru ca tu să-l parcurgi, trebuie să-ți vină firesc „la mână”. Instant Articles asta face.

Citeşte mai mult pe playtech.ro