Faci sport în aer liber? Iată câteva metode care îţi protejează tenul de frig

Gerul poate cauza numeroase probleme ale pielii, de la uscarea ei excesivă, până la degerături uşoare sau chiar severe.

06 ian. 2014, 14:48
Faci sport în aer liber? Iată câteva metode care îţi protejează tenul de frig

Iată câteva metode care îţi protejează tenul de frig:

1. Protejează-ţi tenul de razele UV. Primul aspect de care trebuie să ţii cont este acela că sezonul rece nu te scapă de necesitatea unei protecţii de bază pentru ten, împotriva razelor UV. Aplică o loţiune solară cu factor SPF 15 pe faţă şi pe celelalte zone descoperite ale corpului, scrie eva.ro.

2. Foloseşte o cremă termoactivă pentru sportivi. Vântul şi temperaturile scăzute pot avea efecte devastatoare pentru ten, iar tocmai din acest motiv au apărut pe piaţă produse speciale de menajare a chipului persoanelor sportive, care fac mişcare în aer liber pe timp de iarnă. Unul dintre acestea este crema termoactivă, special concepută pentru atleţi, care conţine ingrediente active ce au un efect plăcut de încălzire.

3. Menţine-ţi buzele hidratate. Când faci sport în aer liber pe timp de iarnă, este posibil ca buzele tale să fie primele care să aibă de suferit din pricina gerului. Soluţia de protecţie este simpla aplicare a unui balsam de buze intens hidratant şi rezistent, care sa conţină totodată şi importantul factor de protecţie SFP.

4. Hidratează-te corespunzător. Tenul tău are nevoie şi de hidratare din interior, de aceea este foarte important să bei suficientă apă înainte de joggingul la temperaturi scăzute.

5. Poartă o mască de protecţie. În cazul în care ai o piele foarte sensibilă, este posibil ca aplicarea cremei de protecţie să fie insuficientă. Aşadar, fii precaută şi poartă o mască de faţă care să îţi acopere obrajii, fruntea şi, eventual, buzele.

Citeşte şi Suferi de frig? Greşelile pe care le facem iarna ca să ne încălzim