O gravidă a avut parte de şocul vieţii la externarea din Maternitatea Ploieşti. Ce a observat pe factura primită FOTO

O gravidă a avut parte de o surpriză uriaşă la externarea din cadrul Maternității Ploiești. Pe factura primită de la unitatea medicală a observat că suma pentru o zi de cazare ajunge la aproape 800 de lei!

01 sept. 2020, 12:38
O gravidă a avut parte de şocul vieţii la externarea din Maternitatea Ploieşti. Ce a observat pe factura primită FOTO

Sumele sunt decontate de Casa de Asigurări, dar oricum sunt imense pentru condiţiile oferite în maternitate, spun pacientele. Conducerea spitalului se apără şi susţine că suma de pe factură conţine cheltuielile generale ale spitalului, care din păcate nu pot fi identificate cu precizie pentru că programul contabil nu o permite.

Potrivit decontului pentru cheltuieli furnizat de maternitate, pentru medicamente, ecografii și hrană, s-au perceput preţuri ce nu au depășit 200 de lei. Alţi aproape 800 de lei au fost percepuţi de spital doar pentru cazare.

O româncă însărcinată, rămasă pe străzi în Italia: „Sunt gravidă în 3 luni, nu am bani de mâncare! Nu am medic. Vreau acasă!”

Şefii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie susţin că suma este atât de mare deoarece include cheltuielile cu utilităţile sau cele referitoare la mentenanţa aparaturii medicale. Pacientele sunt însă de părere că sumele sunt umflate având în vedere condiţiile precare din spital.