Sute de mii de români nu au mai primit factura la curent de peste 6 luni. Hidroelectrica anunță că primele facturi vor fi emise în februarie

Sute de mii de clienți ai companiilor de electricitate nu şi-au primit facturile la curent de mai bine de 6 luni. Distribuitorii nu au mai emis documente fiscale şi spun că schimbările legislative au bulversat sistemele de facturare. Cei mai mulți clienți care nu și-au mai plătit facturile sunt la Hidroelectrica. Reprezentanţii companiilor dau asigurări că oricine va putea plăti restanţele eşalonat, fără penalităţi.

01 feb. 2023, 08:37
Sute de mii de români nu au mai primit factura la curent de peste 6 luni. Hidroelectrica anunță că primele facturi vor fi emise în februarie

Alexandru locuiește în localitatea Domnești din Județul Ilfov și este unul dintre clienții Hidroelectrica care nu au primit o factură la curent din luna octombrie 2022.

„Ultima factură care a fost emisă de Hidroelectrica şi pe care am achitat-o a fost pe 10 octombrie pentru perioadă de consum, luna iunie. Deci eu am un consum înregistrat şi declarat de mai bine de jumătate de an care nu a fost facturat efectiv”, spune Alexandru.

Citește și: Carduri de energie 2023. Peste 4 milioane de români primesc bani gratis de la Guvern

Și în situația lui Alexandru sunt sute de mii de români.

Reprezentanţii Hidroelectrica au declarat pentru TVR că s-a ajuns în această situație din cauza faptului că societatea a implementat un nou sistem de gestiune şi facturare a clienţilor care va fi capabil să gestioneze numărul mare de clienți ai societăţii, peste 500.000 în acest moment, faţă de 100.000 câţi erau înainte. Primele facturi vor fi emise în luna februarie.

Citește și: Guvernul a decis majorarea sporurilor cu 10-50%. Care este condiţia OBLIGATORIE pentru a primi leafă majorată

Reprezentanţii Hidroelectrica au adăugat că cei care nu vor putea plăti suma mare trecută în facuturi vor avea posibilitatea de a eşalona plata pe o perioadă de maximum şase luni, fără penalităţi.

În situaţia în care este Hidroelectrica mai sunt şi alte companii care furnizează electricitate.

În situaţii similare se află şi multe companii care furnizează gaze.