Facultatea de Medicină din Bucureşti propune iniţierea în cercetare încă din perioada studiilor de licenţă

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", academician Ionel Sinescu, a anunţat, joi, că instituţia îşi propune iniţierea studenţilor în cercetarea ştiinţifică, activitate care va fi extinsă apoi la cadrele didactice şi la cercetătorii din universitate.

29 mai 2014, 18:55
Facultatea de Medicină din Bucureşti propune iniţierea în cercetare încă din perioada studiilor de licenţă

Ne propunem să promovăm activitatea de iniţiere în cercetarea ştiinţifică încă din perioada studiilor de licenţă şi apoi să o extindem, într-o evoluţie firească, la cadrele didactice tinere şi la tinerii cercetători din universitate. Mai departe, munca de cercetare ştiinţifică şi publicistica aferentă, tot mai competitive, urmează a se desfăşura la nivel de excelenţă la cadrele didactice cu mare experienţă în cercetare şi practica clinică„, a explicat Ionel Sinescu la deschiderea celei de-a doua ediţii a Congresului Universităţii „Carol Davila”, potrivit Agerpres.

Totodată, el a îndemnat studenţii, cercetătorii şi profesorii să îşi evalueze direcţiile de dezvoltare profesională.

Pentru colegii noştri – studenţi, tineri cercetători sau cadre didactice – aş vrea să le adresez câteva cuvinte. Acestea se referă la ideea de a-şi evalua şi de a-şi reevalua direcţiile de dezvoltare profesională, de a-şi redefini vocaţiile şi resorturile interne, de a-şi reformula resursele intrinseci de voinţă şi de perseverenţă„, a afirmat academicianul Ionel Sinescu.

La congres, a subliniat el, participă personalităţi de renume mondial, adevăraţi lideri de opinie în domeniile pe care le reprezintă, iar acest lucru reprezintă noi posibilităţi de colaborare ştiinţifică iar pentru studenţii posibilitatea de a accede la programe comune.

Aproape 3.000 de medici şi studenţi la medicină şi-au anunţat intenţia de a participa la Congresul Universităţii „Carol Davila”, unul dintre cele mai importante evenimente medicale din România, ce se va desfăşura în perioada 29-31 mai la Palatul Parlamentului.

Congresul va găzdui peste 65 de prezentări de lucrări ştiinţifice şi simpozioane, ce vin în întâmpinarea medicilor pentru a facilita şi stimula creşterea nivelului de performanţă în domeniu.

Printre invitaţii care vor susţine prezentări se numără prof. Maurizio Cutolo (Italia), prof. dr. C. Poiană, dr. Doina Pleşca, dr. Anca Coliţă, prof. dr. D. Cheta, prof. dr. M. Dorobanţu, prof. dr. M. Covic, dr. E. Severin, acad. Laurenţiu Popescu, prof. Nicholas Gourtsoyiannis (Grecia).