Familia care are cei mai mulţi MILIARDARI din lume: 14

Cargill este familia cu cei mai mulţi miliardari din lume. Familia Cargill din SUA are nu mai puţin de 14 miliardari în topul Forbes, graţie companiei cu acelaşi nume, un gigant în industria agro-alimentară.

03 mart. 2015, 10:23

Compania din Minnesota are afaceri în 67 de ţări, numărând 143.000 de angajaţi, scrie gandul.info. În 2013, Cargill a înregistrat venituri de peste 134 de miliarde de dolari.

Citeşte şi TOPUL FORBES al MILIARDARILOR. Au fost aleşi CEI mai BOGAŢI OAMENI din LUME

Compania a fost fondată de W. W. Cargill în 1865 şi, până de curând, a fost condusă numai de descendenţi ai acestei familii, în urmă cu câţiva ani fiind numit primul CEO din afara „clanului” Cargill.

Cei mai bogaţi descendenţi ai dinastiei Cargill sunt Pauline MacMillan Keinath (locul 254, cu o avere de 5,8 miliarde de dolari) şi Whitney MacMillan (341, 4,7 miliarde).

Business Insider scrie că familia Cargill are singură tot atâţia miliardari cât Suedia sau Israel.

Citeşte şi Mii de americani au fost STERILIZAŢI FORŢAT. Acum primesc despăgubiri

Deşi Cargill este cea mai mare companie privată din SUA, membrii familiei cu acelaşi nume sunt foarte discreţi, mulţi trăind la ferme din Montana.

Sursa mai notează că majoritatea ciocolatelor, covrigeilor, iaurturilor, supelor la plic, îngheţatelor, gumelor, berilor, dar şi hamburgerilor din SUA conţin câte ceva de la Cargill. Spre exemplu, în fermele Cargill se sacrifică cele mai multe vite de pe întreg teritoriul SUA, iar majoritatea acestora ajung în hamburgerii de la McDonald’s.