Familia lui Mario Iorgulescu a făcut primele declarații după condamnarea lui Mario: ”Lăsați-l în pace, vă rog frumos. Lăsați-l în pace!”

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), după accidentul auto provocat în anul 2019, soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani.

28 oct. 2023, 22:51
Familia lui Mario Iorgulescu a făcut primele declarații după condamnarea lui Mario: ”Lăsați-l în pace, vă rog frumos. Lăsați-l în pace!”

Curtea de Apel București a anunțat decizia finală în data 18 octombrie. În primă instanță, Mario Iorgulescu fusese condamnat la 15 ani și opt luni, dar judecătorii au decis scăderea a doi ani din pedeapsă.

Fiul lui Gino Iorgulescu, fost fotbalist și conducător de club și actual președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, se află în prezent în Italia, iar pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. Mario ar trebui adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa, dar avocații săi încearcă să ”dribleze” condamnarea.

De când s-a pronunțat definitiv instanța, familia lui Mario Iorgulescu nu a oferit nicio reacție. Până acum. Vicențiu Iorgulescu, unchiul lui Mario și fratele lui Gino, a spus doar câteva cuvinte, lăsând să se înțeleagă că nu este de acord cu modul în care a fost prezentat cazul nepotului său: ”Scandaluri, acuze… Vă mulțumesc că m-ați sunat. Nu am ce să declar. Nu știu”, a spus Vicențiu Iorgulescu.

Întrebat despre președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, care se confruntă cu probleme de sănătate, Vicențiu Iorgulescu a replicat la fel de scurt: ”Lăsați-l în pace, vă rog frumos. Lăsați-l în pace!”, a transmis acesta, potrivit cancan.ro.

În această primăvară, Mario Iorgulescu a avut o perioadă în care a fost activ pe rețelele sociale, unde a publicat mai multe fotografii cu forma sa fizică din prezent, complet diferită față de cea din urmă cu câțiva ani, după cum se poate vedea în galeria foto de mai jos.

Mario Iorgulescu avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool și consumase cocaină

Curtea de Apel Bucureşti a dat publicităţii motivarea deciziei, iar documentele de la dosar atestă faptul că Mario Iorgulescu consumase o mare cantitate de alcool şi se afla sub influenţa drogurilor.

„Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul „pozitiv pentru cocaină”.

Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge). De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra de urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil.

Totodată, prin raportul de expertiză medico-legală emis de INML, medicul legist a concluzionat următoarele: dacă se ţine seama de timpii de înjumătăţire a cocainei (0,7-1,5 ore) şi a benzoilecgoninei (2,57-5,10 ore), se poate aprecia că pe parcursul intervalului orar 02:50-03:03, în data de 08.09.2019, inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive de tipul cocainei, influenţă accentuată şi favorizată de alcoolemia asociată şi capabilă să modifice în sens nefavorabil capacitatea acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, se arată în motivarea instanţei.

Citește și: Babs, iubita lui Dorian Popa, prima reacție după ce acesta a fost prins drogat, în chiloți, la volan: ”Noi chiar am vorbit dimineață”