Familia omului de afaceri din Arad omorât cere despăgubiri morale de un milion de euro

Familia omului de afaceri Abel Apostol, ucis la începutul lunii mai, solicită daune morale de un milion de euro bărbatului judecat în acest caz, Adrian Buleu, care a fost adus, marţi, la Tribunalul Arad pentru primul termen din proces, amânat însă pentru pregătirea apărării.

16 iul. 2013, 10:23
Familia omului de afaceri din Arad omorât cere despăgubiri morale de un milion de euro

Primul termen în dosarul în care Adrian Buleu este judecat pentru uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol a avut loc marţi, la Tribunalul Arad, însă la socilitarea inculpatului, judecătorii au aprobat amânarea cauzei pentru săptămâna viitoare, pentru ca Buleu să îşi poată studia dosarul şi declaraţiile martorilor, potrivit Mediafax.

Buleu i-a spus judecătorului că „dosarul este foarte mare” şi că nu a avut timp să-l studieze. „Nu am avut cum să-l parcurg şi sunt foarte multe declaraţii pe care trebuie să le studiez”, a spus Buleu.

Deşi procurorii şi avocatul familiei celui ucis s-au opus, afirmând că nu se justifică amânarea judecării, întrucât Buleu şi avocatul său au avut timp suficient, instanţa a decis ca judecarea să aibă loc în 22 iulie. „Pentru exercitarea dreptului la apărare, instanţa apreciază cererea drept întemeiată şi acordă un singur termen pentru pregătirea apărarii”, a spus judecătorul.

La ieşirea din sala de judecată, câţiva susţinători ai familiei Apostol i-au strigat lui Buleu: „Criminalule!”.

Soţia omului de afaceri ucis, Luminiţa Apostol, a declarat că este convinsă că se va face dreptate. „În momentul în care l-am văzut (pe inculpatul Adrian Buleu – n.r.), mi s-a derulat tot ce s-a întâmplat în faţa ochilor. Sunt ferm convinsă că se va rezolva cazul şi sper să recunoască, pentru că e inuman ce a făcut”, a spus Luminiţa Apostol.

Avocatul familiei Apostol a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fiul şi soţia celui ucis cer daune morale de un milion de euro, dar şi alte despăgubiri.

„Pe latură civilă, am făcut constituirea de parte civilă cu prestări periodice, cu prejudiciul suferit de cele două victime colaterale, fiul lui Abel Apostol şi mama lui. Băiatul e student, iar soţia casnică, deci e firesc să se acorde unele prestaţii periodice şi anumite despăgubiri, pentru că nivelul lor de trai nu va mai fi niciodată ca cel asigurat de Abel Apostol. Mai mult, am făcut constituire pentru daune morale”, a declarat avocatul Dan Ungureanu.

El a precizat că fiul şi mama acestuia solicită câte 500.000 de euro daune morale şi că poate dovedi cheltuieli materiale de 70.000 de lei făcute de familie pentru căutarea cadavrului lui Abel Apostol.

Totodată, pe latură penală, avocatul a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei în „omor cu premeditare”.

Conform lui Ungureanu, în timpul cercetării penale s-a pus sechestru pe o casă şi un teren ale lui Buleu. „S-a identificat ca bun propriu, deşi este căsătorit, ceea ce e un paradox, un teren în Sânpaul, unde şi-a ridicat o casă”, a spus Ungureanu, care a adăugat că se fac demersuri şi pentru sechestrarea automobilului lui Buleu, un BMW 530 Diesel.

Potrivit unui comunicat de presă transmis în 2 iulie de Parchetul Tribunalului Arad, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Buleu, sub acuzaţiile de omor şi distrugere.

Procurorii au susţinut că în seara de 1 mai, Adrian Buleu l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, producându-i leziuni care au dus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat maşina, menţionează sursa citată.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Cadavrul omului de afaceri Abel Apostol nu a fost găsit nici până în prezent de către anchetatori, cercetările în acest caz continuând.

La începutul lunii mai, omul de afaceri Abel Apostol a dispărut de la baza sportivă pe care o deţine în centrul Aradului. Familia omului de afaceri menţiona că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susţinea că tatăl său ar fi fost ameninţat cu moartea de către familia asociatului său.

Principalul suspect a fost arestat preventiv, la începutul lunii mai, pentru omor. Bărbatul, Adrian Buleu, este suspectat că l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu şi a incendiat maşina cu care l-a transportat.

Omul de afaceri Abel Apostol deţinea în asociere cu soţia principalului suspect, Adrian Buleu, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.