Familia Paulei, românca de 29 de ani moartă după ce a aşteptat 3 ore să ajungă ambulanța, cere să se facă dreptate: „Am sunat de 4 ori la numărul de urgenţă. A murit sub ochii mei”

Familia Paulei, o româncă de 29 de ani stabilită la Roma, cere ca vinovaţii să fie pedepsiţi după ce tânăra a murit după ce a aşteaptat aproape 3 ore o ambulanţă care să o ducă la spital.

07 nov. 2022, 10:44
Familia Paulei, românca de 29 de ani moartă după ce a aşteptat 3 ore să ajungă ambulanța, cere să se facă dreptate: „Am sunat de 4 ori la numărul de urgenţă. A murit sub ochii mei”

Paula Onofrei, o româncă în vârstă de 29 de ani care trăia în Italia, a murit la sfârșitul lunii iulie din cauza unui șoc septic provocat de un ulcer duodenal perforat. Sora tinerei povesteşte că acesta a murit așteptând ambulanța aproape 3 ore: „Am sunat de patru ori la 118, putea fi salvată“, spune Rebeca, citată de stiridiaspora.ro.

Familia fetei cere cu insistență să afle adevărul şi vinovaţii să fie pedepsiţi. „În 2022, nu este posibil să aștepți aproape trei ore pentru o ambulanță”, spune Artemiza, mama Paulei.

„Nimeni și nimic nu-mi va da fiica înapoi, dar vreau să știu măcar ce s-a întâmplat cu ea”, mai spune femeia.

Cu două zile înainte să moară, Paula mersese la medic. Avea crampe abdominale severe. Medicii au suspectat că este vorba de o simplă colită și pentru că au considerat că nu este o urgenţă au invitat-o să așteptare în sala de așteptare. În ciuda durerilor din ce în ce mai mari, Paula a plecat acasă.

 

Sora Paulei: A murit sub ochii mei

În dimineața zilei de 23 iulie, starea Paulei s-a înrăutățit, iar sora ei, Rebecca, a decis să cheme o ambulanță. După aproape 3 ore de aşteptare, „când au ajuns, era prea târziu”, repetă Rebecca.

„Sora mea ar fi putut fi salvată, s-ar fi putut face mai mult, în schimb a murit sub ochii mei“, mai spune Rebeca.

 

Mama Paulei cere pedepsirea vinovaţilor: „Trebuie să i se facă dreptate”

„Vreau să știu cine este vinovat de toate astea”, spune Artemiza. „Cine a greșit trebuie să plătească, fiica mea nu se va mai întoarce niciodată, dar măcar trebuie să i se facă dreptate”.