Familia rămasă blocată în zona Valea Cernei a fost găsită de salvamontişti

Salvamontiştii gorjeni i-au găsit, luni după-amiază, pe membrii familiei care au rămas blocaţi o noapte în zona Valea Cernei, după ce maşina lor s-a împotmolit din cauza drumului greu accesibil.

27 oct. 2014, 15:14
Familia rămasă blocată în zona Valea Cernei a fost găsită de salvamontişti

Aceştia au încercat să treacă prin Valea Cernei, între masivele Vâlcan şi Godeanu, drumul fiind greu accesibil, iar maşina lor a rămas împotmolită în noroi, fiind tractată cu ajutorul unui camion care transporta lemne şi care a trecut luni prin zonă.

Părinţii şi copilul în vârstă de patru ani au fost găsiţi fără probleme medicale, ei petrecându-şi noaptea într-un canton silvic din zonă, potrivit Agerpres.

„Este vorba de o familie cu un copil de patru ani, au plecat ieri (duminică n.r.) de la Cheile Buţii către Severin. Ne-au anunţat familia şi colegii de serviciu, nu ştiau de ei. Erau trei variante pe unde se puteau întoarce acasă, cea mai dificilă dintre ele şi în care nu aveau semnal era cea peste multele Vâlcan şi apoi mai departe pe Valea Cernei. Am trimis o echipă de salvare montană, am alertat şi salvamontiştii din Hunedoara. Ei au făcut şi cercetări la cabana de unde a plecat familia şi cei de la cabană le-au confirmat că i-au auzit că vor trece peste munte către Valea Cernei, deci exact ce estimasem noi. Între timp, un echipaj de salvamontişti de la Gorj şi ambulanţa Salvamont a ajuns în zonă şi au fost găsiţi fără probleme medicale. Au avut o problemă cu maşina, pentru că drumul era accidentat, iar maşina a rămas blocată într-un şanţ. Au stat toată noaptea într-un canton silvic”, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului de Salvamont Gorj.

Pentru căutări au fost trimişi în zonă cinci salvamontişti gorjeni şi ambulanţa Serviciului de Salvamont Gorj, singurul vehicul sanitar din judeţ care poate să acţioneze în zonele accidentate.