Familia Regală a României vrea să fie scutită de la plata impozitului

Publicat: Joi, 19 Mai 2016 18:22 // Actualizat: Joi, 19 Mai 2016 18:32 // Sursa: romaniatv.net

Regele Mihai I şi familia majestăţii sale au solicitat autorităţilor din comuna Săvârşin, Arad, scutirea de la plata impozitului pentru domeniul regal din localitate. Motivul invocat a fost că, Regele Mihai I este veteran de război, iar potrivit Codului Fiscal este scutit de plata taxelor locale. Cererea a fost depusă încă de la începutul anului, şi astfel bugetul comunei va pierde aproximativ 35.000 de lei anual.

Foto: timpul.md

Regele Mihai si familia sa au solicitat, la inceputul anului, autoritatilor din comuna Savarsin, Arad, scutirea de la plata taxelor locale, invocand prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi si din noul Cod Fiscal, care le-ar permite acest lucru. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Ioan Vodicean, primarul comunei Savarsin. Acesta a precizat ca, pana anul trecut, impozitele aplicate asupra domeniului regal din Savarsin aduceau venituri la bugetul local de circa 33-35.000 de lei anual.

"Pentru o comunitate mica este o suma insemnata", a spus Vodicean. Incepand cu 2016, bugetul local va fi lipsit de acesti bani, in conditiile in care regele Mihai ar fi solicitat scutire de la plata. Ce raspunde Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

"Prevederea la care faceti referire in intrebarea dumneavoastra a intrat in vigoare odata cu noul Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2016. Majestatea Sa Regele si Familia Regala, au sprijinit, incepand din anul 1943, in multiple si variate feluri comunitatea savarsineana si vor continua sa o faca", a raspuns Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I, la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit Legii 227/2015, art.485 alin.(1) si art.487, sunt scutiti de la plata taxelor speciale si alte taxe locale veteranii de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi.

Regele Mihai se regaseste pe lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, publicata, luni, de ANAF, cu o datorie la bugetul statului de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii. Obligatiile fiscale restante ale Regelui Mihai au fost contestate, o procedura judiciara fiind in curs de desfasurare, a anuntat Biroul de presa al Majestatii Sale Regele Mihai.

Citeşte şi Prima REACŢIE a Regelui Mihai I după ce a apărut pe lista datornicilor la bugetul de stat

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF Familia Regala a României impozit Regele Mihai Regele Mihai 1 taxe locale
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mai 00:48
Răspunde | Votează email 6 email
Aiurea !
Titlul este aiurea . Famila Regala vrea sa fie aplicata legea . Legea este valabila pentru toti .
19 mai 18:46
... Regele Mihai I şi familia majestăţii sale au solicitat...
19 mai 18:37
...autorităţilor din comuna Săvârşin, Arad, scutirea de la plata impozitului pentru domeniul regal din localitate. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7601
RON
23 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H