Familia tânărului de culoare ucis în Ferguson: Un VERDICT NEDREPT

Avocatul familiei lui Michael Brown, tânărul de culoare ucis în august în orăşelul Ferguson, din statul american Missouri, a denunţat marţi "un verdict nedrept" al instanţei, care a decis să nu-l pună sub acuzare pe poliţistul alb care l-a împuşcat mortal, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

25 nov. 2014, 19:41
Familia tânărului de culoare ucis în Ferguson: Un VERDICT NEDREPT

„Am putut vedea până la ce punct această decizie este nedreaptă. Protestăm puternic în numele lui Michael Brown”, a declarat Benjamin Crump în cadrul unei conferinţe de presă care are loc după anunţarea, luni, a verdictului unui mare juriu din statul Missouri, care a decis să nu-l pună sub acuzare pe poliţistul alb care l-a împuşcat mortal pe tânărul de 18 ani.

După anunţarea verdictului, atât în orăşelul Ferguson, cât şi în numeroase alte oraşe americane au avut loc proteste în noaptea de luni spre marţi, cele din localitatea natală a lui Michael Brown soldându-se cu incendieri de case şi maşini, în urma cărora s-au operat peste 60 de arestări.

„Ne ridicăm împotriva acestei decizii pentru că în toată America, fie că se întâmplă la New York, la Los Angeles sau în Cleveland, tineri de culoare sunt ucişi de poliţişti”, a continuat avocatul.

După trei luni de deliberări, procurorul din comitatul Saint-Louis a anunţat luni seară că poliţistul de 28 de ani nu va fi inculpat, juriul considerând că a acţionat în legitimă apărare după „o altercaţie”.

Citeşte şi Cazul tânărului de culoare ucis de poliţie: Manifestaţii violente la Ferguson. Obama face apel la calm

Familia lui Michael Brown, de 18 ani, s-a declarat apoi „profund dezamăgită” de faptul că Darren Wilson nu este urmărit penal de justiţie.

Potrivit avocatului familiei Brown, procesul a fost unul nedrept, întrucât procurorul de caz avea un conflict de interese, iar poliţistul Darren Wilson nu a fost supus unei audieri la care să participe reprezentanţi ai ambelor părţi. Potrivit acestuia, în dosar ar fi trebuit numit un procuror special.

La rândul său, militantul pentru drepturile civile Al Sharpton, prezent şi el la conferinţa de presă, a afirmat că sistemul marelui juriu a fost folosit inadecvat în acest caz. El a adăugat că decizia marelui juriu de a nu-l inculpa pe poliţistul alb nu este una surprinzătoare şi a făcut apel la guvernul federal să continue investigaţia.