Fanaticii ISIS, AMENINŢĂRI TERORISTE fără precedent: „O să-i stârpim pe toţi inamicii lui Allah!”. Ce oraşe sunt vizate

Forţele Democrate Siriene (FDS) au informat că peste 60.000 de persoane, majoritatea civili, au părăsit ultima enclavă a ISIS în estul Siriei de când a început ultimul atac al alianţei internaţionale acum două luni.

24 mart. 2019, 14:03
Fanaticii ISIS, AMENINŢĂRI TERORISTE fără precedent: „O să-i stârpim pe toţi inamicii lui Allah!”. Ce oraşe sunt vizate

ISIS ameninţă Europa. Kino Gabriel, purtătorul de cuvânt al FDS, a declarat că 29.600 de persoane, majoritatea dintre ei fiind familiile luptătorilor ISIS, s-au predat de când forţele susţinute de SUA conduse de miliţia kurdă YPG au atacat Baghouz. Printre ei se află şi 5.000 de militanţi ISIS.

Alţi 34.000 de civili au fost evacuaţi din Baghouz, ultima regiune care este controlată de ISIS, a informat Gabriel. Foştii localnici din regiune susţin că mulţi dintre civilii care au părăsit Baghouz în ultimele săptămâni sunt irakieni suniţi care au legături cu cei de pe cealaltă parte a graniţei în Deir al-Zor.

În tot acest context, replica membrilor ISIS rămași în libertate este una cruntă. Potrivit informațiilor apărute în mass-media occidentală, reprezentații mișcării amenință cu episoade de o violență nemaivăzută până acum, principalele ținte ale acestora fiind orașele importante din Europa, acolo unde „se află dușmanii lui Allah”.

Jihadiștii afirmă că după ultimele evenimente, au fost activate celulele de criză din Europa și că vor urma o serie de atentate nemaivăzute până acum, care vor viza atât persoanele bănuite că ar fi implicate în luptele din Siria, dar și oameni nevinovați: „Îi vom stârpi pe toți dușmanii lui Allah”.

Aceștia fac apel la toți cei care cred în cauza ISIS să li se alăture pentru a-și duce la bun sfârșit planurile războinice. Potrivit unor informații oficiale, forțele de securitate din statele europene continuă să fie extrem de vigilente, în ciuda înfrângerilor suferite de jihadiști, măsurile de siguranță din toate capitalele Europei fiind în continuare ridicate.


loading...
Partenerii noștri