Fără alcool în ianuarie! Ce se întâmplă dacă nu mai consumi deloc alcool în prima luna a anului

"Dry January", "Ianuarie pe uscat" sau "Ianopauza" sunt doar cateva denumiri ale renuntarii la alcool pe parcursul primei luni din an.

06 ian. 2016, 07:50
Fără alcool în ianuarie! Ce se întâmplă dacă nu mai consumi deloc alcool în prima luna a anului

Acest tip de „detoxifiere” este adoptat de numeroase persoane care se simt cu musca pe caciula dupa perioada sarbatorilor de iarna cand au consumat, de regula, mai mult alcool decat ar fi trebuit.

Atat in Romania, cat si in lume este chiar des intalnita practica „Ianopauzei”, a renuntarii la bauturile alcoolice pe tot parcursul lunii ianuarie, motiv pentru care un grup de savanti au decis sa evalueze stiintific aceasta practica, rezultatele studiului fiind publicate in revista de specialitate „Health Psychology”. Peste 850 de barbati si femei din Marea Britanie au participat la cercetarea prin care oamenii de stiinta au vrut sa identifice implicatiile asupra corpului uman ale abstinentei de alcool pe o perioada de 31 de zile.

Rezultatele studiului au fost urmatoarele:

In primul rand, doar 64% din persoanele care isi propun o „Ianopauza” reusesc sa se tina de ea pana la capat.

In al doilea rand, dupa incheierea abstinentei de alcool in ianuarie, pe urmatoarele sase luni, cercetatorii au constatat un consum de alcool mai redus la participantii la studiu, chiar si in cazul celor care nu au reusit sa tina toata „Ianopauza”.

Citeste continuarea pe Lyla.ro.