Fără apă de Revelion într-o cunoscută staţiune din România. Turiştii au început să plece acasă

Trei sute de familii din stațiunea Sângeorz-Băi întâmpină noul an fără apă la robinete. O defecțiune la rețeaua de alimentare a orașului, greu de remediat, pune în dificultate și proprietarii de pensiuni și case de vacanță din care turiștii deja au plecat, dar și o tabără cu 70 de elevi.

31 dec. 2019, 14:51
Fără apă de Revelion într-o cunoscută staţiune din România. Turiştii au început să plece acasă

Prefectul județului, Stelian Dolha, a declarat într-o conferință de presă, că situația de la Sângeorz-Băi a intrat în atenția ministrului de Interne, Marcel Vela, care a cerut să fie ținut la curent în legătură cu această situație.

Trei sute de familii sunt fără apă încă dinainte de Crăciun. Eu mă așteptam, în situația în care oamenii aceia nu au apă, să găsesc acolo toți cei cinci directori de la Aquabis, mari, tari și lați. Singurul care era în cizme și lucra era domnul Șandru. Atât! Am fost în 24 decembrie acolo, le-am dat un termen. După Crăciun au rezolvat pe moment problema. M-a sunat domnul Șandru pe la 11.00, în 25 decembrie. În 25, 26, 27 decembrie a.c. a curs apa la robinete, iar apoi iar au apărut problemele. Astăzi pleacă oamenii din stațiune acasă pentru că nu avem apă„, a spus prefectul, citat de timponline.ro.

Și mai grav este faptul că la Sângeorz-Băi se află deja în tabără 70 de copii prin Biserica Ortodoxă, iar în primele zile din ianuarie ar urma să mai sosească alți 70. „Aștept să nă sune Înaltul”, a spus Dolha.

Întrebat care este de fapt problema care nu poate fi rezolvată la Sângeorz-Băi, el a răspuns: „În primul rând e vorba acolo de incompetență”.