Fascinanta istorie a Cazinoului din Constanţa. Ce legătură a avut cu fiul scriitorului Ion Creangă

Cândva o perlă a litoralului românesc, nelipsit din pozele de vacanță ale turiștilor, Cazinoul din Constanța a ascuns în eleganța art-nouveau a edificiului său povești fascinante. Chiar înaintea cazinoului de acum - care se supune hotărârilor unui destin nefericit - orașul de pe malul mării a fost preferatul jucătorilor la ruletă.

18 apr. 2016, 07:40
Fascinanta istorie a Cazinoului din Constanţa. Ce legătură a avut cu fiul scriitorului Ion Creangă

Cel dintâi cazinou al Constanţei, încă un simbol al orașului de pe malul mării, a fost construit în anul 1880, în zona peninsulei, lângă Farul Genovez.

Inițial cu o structură construită din lemn şi din paiantă, servind drept sală de relaxare unde protipendada oraşului-port se regăsea, edificiul devenit în timp, o clădire emblematică, grandioasă și luxoasă.

La amplasarea clădirii, refăcute din temelii în anul 1891 s-a folosit taluzul pentru a face două terase suprapuse, pentru ca ambele să aibă o privelişte deplină a falezei, a mării şi a portului.

Unul dintre antreprenorii Cazinoului a fost căpitanul Constantin Creangă, fiul scriitorului Ion Creangă şi tatăl lui Horia Creangă, unul dintre cei mai mari arhitecţi români ai perioadei interbelice.

Citește continuarea pe antenasatelor.ro