Fascinanta poveste a Magicianului Augustin: „De la un joc de copii la un destin magic”

Se spune că, dacă eşti atent la jocul copilului tău, poţi să îţi dai seama care sunt talentele lui native şi îl poţi îndruma pentru a avea succes în carieră. În general, părinţii ignoră aceste semnale şi consideră că joaca este doar o modalitate prin care copilul doar îşi petrece timpul, nu viitoare carieră.

18 ian. 2017, 06:36
Fascinanta poveste a Magicianului Augustin: „De la un joc de copii la un destin magic”

Augustin Mihăilă şi-a transformat visul din copilărie într-o carieră strălucitoare. Este probabil printre foarte puţinii oameni care pot spune cu mândrie „atunci când eram mic, obişnuiam să fac tot asta”, iar povestea sa poate fi oricând dată drept exemplu de carieră care a început ca o joacă, lucru care poate inspira milioane de copii din România.

Magicianul Augustin, aşa cum este cunoscut opiniei publice, a crescut, ca mulţi dintre noi, în perioada comunistă, atunci când copiii nu aveau alte alternative de a-şi petrece timpul liber decât citind şi inventând noi jocuri. Când unii se jucau „de-a războiul”, construiau cazemate în spatele blocului, practicau gimnastica sau fotbalul, micuţul Augustin se juca „de-a spectacolul”, încă de la vârsta de 3-4 ani.

Iniţial, „spectacolul” lui Augustin a început cu reprezentaţii în faţa părinţilor, a rudelor şi prietenilor, în care spunea diverse glumiţe amuzante, unele preluate de la alţii, altele inventate chiar de el. Atât de bine le spunea, că a început să primească bani pentru reprezentaţiile sale, iar spiritul de antreprenor a început să se formeze de la o vârstă foarte fragedă. Fără să îşi dea seama, „joaca” lui a devenit una serioasă şi a început să îşi dezvolte adevărate strategii. Şi-a dat imediat seama că adulţii râdeau mai tare la anumite glume şi a început să ceară mai mulţi bani pentru bancurile cu „prostii”.

Părinţii nu prea ştiau cum să reacţioneze la acest „spirit antreprenorial” al micului Augustin care, pe măsură ce creştea, dorinţa lui de a face o meserie din hobby-ul său se contura din ce în ce mai mult. În timp, observând că viaţa lui se învârte numai în jurul acestui preocupării, părinţii au început să-l susţină activ.

Nu a durat mult timp până când Augustin şi-a construit un veritabil „teatru de păpuşi” şi dădea reprezentaţii în scara blocului în care locuia din Adjud, pentru copiii care plăteau „bilet” de 25 de bani. Personajele erau o păpuşă, un răţoi Donald, un ursuleţ, iar povestea era de fiecare dată, diferită.

Pe la 7-8 ani, Augustin şi-a dorit un aparat care proiecta diapozitive şi şi-a construit singur unul, dintr-o cutie de fidea cu „geam” şi o rolă de hârtie igienică, iar când a reuşit să strângă mai mulţi bani, şi-a cumpărat unul veritabil. Cum fratele lui mai mare avea un casetofon, i-a venit ideea să „subtitreze” cu voce textele de pe diapozitive şi să facă un fel de cinematograf dublat pentru copiii care nu ştiau să citească.

Trecerea la magie a fost una rapidă, atunci când, la aniversarea de 12 ani, a primit o carte care explica trucurile de magie. Cartea a fost cea care i-a schimbat viaţa, a trezit magicianul din el şi l-a făcut să simtă că poate să-i facă şi pe colegii de şcoală să creadă că are puteri supernaturale.

Acel copil care se juca „de-a spectacolul” în scara blocului din Adjud este în prezent un soţ atent şi un tată veşnic pus pe şotii. Din punct de vedere profesional, Augustin şi-a păstrat vocaţia din copilărie, fiind unul dintre cei mai respectaţi iluzionişti din ţară, trainer de succes şi fondatorul Academiei de Iluzionism din România. Magicianul Augustin susţine peste 100 de spectacole de magie pe an, în peste 10 ţări, la care au participat peste 1 milion de oameni şi este primul iluzionist din România care a introdus în ţara noastră spectacole de hipnoză comică.