Fast-food-ul unde a fost descoperită bacteria E-coli, închis de autorităţi

Unul dintre cele mai cunoscute fast-food-uri din Slatina a fost închis, miercuri, de inspectorii DSVSA, care au controlat din nou unitatea unde au găsit probleme grave de igienă, după ce două fete care au mâncat pizza au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

03 mai 2017, 11:29
Fast-food-ul unde a fost descoperită bacteria E-coli,  închis de autorităţi

Buletinul de analize a arătat că rezultatele sunt necorespunzătoare la testele de sanitaţie, iar specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Olt au făcut un recontrol la fast-food-ul din centrul Slatinei şi au hotărât, miercuri, să închidă unitatea.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au precizat că operatorul alimentar nu a aplicat în totalitate recomandările emise de medicii veterinari la primul control.

„DSVSA Olt a reverificat fast-food-ul din Slatina şi s-a constatat că operatorul alimentar nu a aplicat în totalitate recomandările medicilor veterinari care au făcut controlul şi nu a luat măsuri suficiente pentru respectarea regulilor generale şi specifice de igienă”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt, remis, miercuri.

Astfel, inspectorii DSVSA au emis o ordonanţă de suspendare a activităţii.

„A fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii obiectivului, urmând ca reluarea activităţii să se realizeze în momentul remedierii deficienţelor de igienă”, a adăugat directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Anterior, reprezentanţii DSVSA Olt au arătat că din cele şase probe recoltate de la fast-food, două sunt necorespunzătoare fiind descoperite enterobacterii pentru testul de sanitaţie al angajaţilor şi depăşirea numărului total de germeni pentru suprafaţa de lucru, printre bacterii numărându-se şi E-coli.

Două surori au ajuns la spital, săptămâna trecută, cu dureri abdominale, stări de vomă şi greaţă. Familia fetelor a pus totul pe seama consumului de pizza de la unul dintre cele mai vechi fast-food-uri din municipiu.

Autorităţile au confirmat că la această unitate au fost înregistrate probleme şi în anii trecuţi. Astfel, fast-food-ul slătinean a avut activitatea suspendată în noiembrie 2015 timp de o săptămână, iar în primăvara anului trecut ordonanţa de suspendare a fost pentru două săptămâni jumătate.

Citeşte şi Bacteria E-coli, descoperită la fast-food-ul din Slatina unde două fetiţe au mâncat pizza