Fata care și-a convins iubitul să îi ucidă mama a fost eliberată din închisoare. Tânăra a fost mințită toată viața ei că este grav bolnavă

Tânăra din America care și-a convins iubitul să îi ucidă mama, pentru că o mințea de ani de zile că este bolnavă, a fost eliberată din închisoare după 8 ani.

29 dec. 2023, 13:52
Fata care și-a convins iubitul să îi ucidă mama a fost eliberată din închisoare. Tânăra a fost mințită toată viața ei că este grav bolnavă
Fata care și-a convins iubitul să îi ucidă mama a fost eliberată din închisoare. Tânăra a fost mințită toată viața ei că este grav bolnavă

Gypsy Rose Blanchard, o femeie tânără din Statele Unite, care și-a persuadat iubitul întâlnit online să o ucidă pe mama sa, a fost eliberată condiționat din închisoare, conform informațiilor furnizate de The Guardian.

Citește și: Dunărea a ieşit din matcă la Budapesta. S-a atins cel mai ridicat nivel al apei din 2013 încoace

Cazul Blanchard a captat atenția publicului la nivel mondial când s-a aflat că mama sa, Clauddine „Dee Dee” Blanchard, a fost ucisă în 2015. Aceasta o ținea pe fiica sa captivă, constrângând-o să simuleze ca ar suferi de leucemie, distrofie musculară și alte afecțiuni grave, timp de mulți ani. De fapt, Gypsy Rose Blanchard, în prezent în vârstă de 32 de ani, era complet sănătoasă. Avocatul său, Michael Stanfield, a dezvăluit că mama ei suferea de sindromul Munchausen prin proxy, o tulburare psihologică în care părinții încearcă să atragă atenția prin exagerarea sau inventarea bolilor copiilor lor.

„Oamenii îi spuneau constant lui Dee Dee că e o mamă minunată, iar Dee Dee primea toată această atenție”, a spus el.

Prin falsurile comise de femeie, mama și fiica au primit donații, o excursie la Disney World și chiar o locuință în apropierea orașului Springfield de la organizația Habitat for Humanity. Stanfield a dezvăluit că mama lui Gypsy Rose Blanchard a reușit să înșele medicii, spunându-le că dosarele medicale ale fiicei sale au fost pierdute în urma uraganului Katrina. În cazul în care se puneau prea multe întrebări, ea schimba medicul. Printre procedurile inutile la care a fost supusă Gypsy Rose Blanchard s-a numărat și îndepărtarea glandelor salivare. Gypsy Rose Blanchard, izolată social și fără a merge la școală, având contact doar cu mama ei, a trăit mult timp cu convingerea că suferă de boli grave, a precizat Stanfield.

„Medicii par să confirme tot ce ți se spune. Lumea exterioară îți spune că mama ta este o persoană minunată, iubitoare și grijulie. Ce altceva poți să crezi?” spuse Stanfield.

Dar apoi abuzul a devenit mai grav, a spus Stanfield. Gypsy a mărturisit că mama ei a bătut-o și a legat-o cu lanțuri de pat. Încet, ea a început să înțeleagă că nu era atât de bolnavă precum spunea mama ei.

„Am vrut să scap de controlul ei”, a mărturisit Gypsy la procesul din 2018 al fostului ei iubit, Nicholas Godejohn din Big Bend, Wisconsin, care a fost condamnat la închisoare pe viață în urma crimei. „L-am convins să facă asta”, a continuat ea.

„Nick era atât de îndrăgostit și atât de obsedat de ea, încât ar fi făcut orice”, a argumentat avocatul lui Godejohn,

Dewayne Perry, în instanță, a susțiut faptul că clientul său are autism și că a fost manipulat. Procurorii au susținut însă că el a fost motivat de sex și de dorința de a fi cu Gypsy Rose Blanchard, pe care a cunoscut-o pe un site creștin de dating. Gypsy Rose Blanchard i-a dat cuțitul pe care acesta să îl folosească și s-a ascuns într-o baie, în timp ce Godejohn i-a înjunghiat mama.

Cuplul a părăsit în cele din urmă statul cu autobuzul și au ajuns în Wisconsin, unde au fost arestați. De atunci, Gypsy Rose Blanchard a fost închisă într-o închisoare de stat pentru femei. Chiar și vârsta declarată a lui Gypsy Rose Blanchard s-a dovedit a fi o minciună.

Mama ei a pretins că este mai tânără pentru a ușura menținerea fraudei și a profitat de faptul că Gypsy are doar 150 cm în înălțime. Inițial, autoritățile au fost atât de confuze de această situație dat fiind că documentele inițiale ale instanței enumerau trei vârste diferite pentru ea, cea mai tânără fiind indicată ca fiind de 19 ani, în ciuda faptului că ea avea, de fapt, 23 de ani. Stanfield a povestit că prima dată când a întâlnit-o pe Gypsy Rose Blanchard, aceasta a avut dificultăți să meargă doar 70 de metri, de la lift până în camera în care a fost intervievată. Era subnutrită și fragilă fizic.

„Pot spune sincer că rareori am avut un client care să arate mult mai bine după o pedeapsă destul de lungă cu închisoarea. Aceasta este o dovadă a coșmarului trăit de Gypsy”, spune avocatul.

Gypsy Rose Blanchard a spus că abia după arestarea ei și-a dat seama cât de sănătoasă era. Dar a avut nevoie de timp. În cele din urmă, s-a căsătorit din spatele gratiilor cu Ryan Scott Anderson, acum în vârstă de 37 de ani, din Saint Charles, Louisiana.

Citește și: A vrut implanturi dentare, dar s-a trezit pe masa de operații. Cum a ajuns o româncă desfigurată de chirugii din Turcia. ”M-au vrăjit cu vorbele. Mi-au spus că merit să mă răsfăț”