Fata de 13 ani dată în urmărire după ce a dispărut de acasă, găsită la zeci de kilometri de locuinţă

Fata de 13 ani din judeţul Vaslui, dată în urmărire naţională, la mijlocul săptămânii trecute, după ce a dispărut de acasă, a fost găsită de poliţişti la zeci de kilometri de locuinţă. Minora a fost internată într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

20 mai 2013, 17:43
Fata de 13 ani dată în urmărire după ce a dispărut de acasă, găsită la zeci de kilometri de locuinţă

Luminiţa Bucur a fost găsită pe un drum de pe raza comunei vasluiene Fălciu, la zeci de kilometri de casa din localitatea Jigălia, unde locuia doar cu mama ei. De altfel, fata a mărturisit poliţiştilor că a fugit de acasă din cauza neînţelegerilor cu aceasta şi că nu mai doreşte să revină la domiciliu.

„Pe perioada cât a fost dată dispărută, minora ar fi locuit la o persoană din comuna Fălciu, urmând ca acest lucru să fie lămurit după o anchetă. Pe fondul neînţelegerilor cu mama ei, fata a fost dusă de poliţişti la un centru de zi al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, unde va rămâne cazată până când reprezentanţii acestei instituţii vor găsi soluţia cea mai bună pentru minoră”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit Mediafax, Luminiţa Bucur, elevă în clasa a VI-a la şcoala din localitatea vasluiană Jigălia, a fost dată în urmărire naţională de către poliţişti pe 16 mai, după ce dispăruse în condiţii suspecte de la domiciliu în urmă cu o zi.

Fata de 13 ani se mutase de curând, împreună cu mama sa, în localitatea Jigălia, după ce, până în urmă cu o lună, locuise în judeţul Iaşi.