Fata violată de cei doi poliţişti: „Mi-au dat 2 lei şi o ţigară şi mi-au spus că mă căpăcesc dacă nu tac”

Minora fugită dintr-un centru de plasament din Călărași și violată de doi agenți ai IPJ a povestit anchetatorilor și instanței că I-a fost teamă de cei doi oameni în uniformă și a făcut exat ce i-au cerut. “Cei doi poliţişti mi-a dat suma de 2 lei şi o ţigară şi mi-a spus să nu spun la nimeni pentru că data vitoare mă căpăceşte” (Motivare Judecătoria Călărași)

11 aug. 2015, 09:51
Fata violată de cei doi poliţişti: „Mi-au dat 2 lei şi o ţigară şi mi-au spus că mă căpăcesc dacă nu tac”
Judecătorul de drepturi și libertăți care a emis mandatele de arestare pe 30 de zile pe numele polițiștilor Adrian Nicușor Șerban și Daniel Florentin Dumitriu, pentru viol, a apreciat că cei doi nu au fost sinceri în declarații și nu au ținut cont că fata era sub influența unor substanțe halucionogene, așa că nu avea niciun fel de discernământ. 

SCANDALOS! „Vrem pedeapsă egală cu durata plăcerii! Nu e viol, este doar SEX SURPRIZĂ”. SEMNEAZĂ PETIŢIA

„D. F având după aparenţe o atitudine sinceră, arătând că persoana vătămată era în mod vădit sub influenţa unei substanţe halucinogene (prenadez) – şi că prisma atribuţiilor de serviciu, în calitate de poliţist, ştie că aceasta este folosită de diverse persoane pentru a inhala vaporii având efectul unui drog – situaţie care, în opinia judecătorului, naşte suspiciunea că i-ar fi fost afectată capacitatea de a-şi exprima voinţa în mod conştient în momentul în care s-a aflat cu ei în autospeciala de serviciu, spre deosebire de inculpatul Ş. A. N. care a negat că ar şti la ce este folosit prenadezul, declarând acest lucru în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi. De asemenea, ambii inculpaţi fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu erau îmbrăcaţi în uniforme, acest lucru putând induce persoanei vătămate un sentiment de constrângere morală în sensul că în cazul în care nu ar fi ajuns la o soluţie de compromis, ar fi fost dusă în centrul de plasament din care fugise sau ar fi fost molestată” (Motivare Judecătoria Călărași), scrie mariustuca.ro.

 
Avocații celor doi polițiști au invocat argumente halucinante. Unul dintre apărători a spus că fata nu a fost constrânsă să întrețină relații sexuale cu agenții, deoarece  „era obișnuită cu astfel de cerințe”. Alt avocat a spus că agenții au crezut că fata are 16 ani, așadar nu intrau sub incidența legii care incriminează abuzurile sexuale cu minori, deși o simplă verificare, mai ales că erau polițiști și fata era dată în urmărire generală, așadat aveau acces la datele ei, s-ar fi impus în momentul în care au găsit-o. 
„Singurul neadevăr declarat de ei este faptul că au poziţionat evenimentul în afara orelor de program, doar pentru a-şi apăra locul de muncă. În prezent însă nu mai este cazul să susţină că se aflau în afara orelor de program întrucât, pentru imaginea instituţiei au fost presaţi să renunţe la locul de muncă, astfel că şi-au depus demisia” (avocat polițiști, Motivare Judecătoria Călărași)
 
Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţişti de la Ordine Publică IPJ Călărași au fost arestați, pe 7 august, după ce au violat o fată fugită din Centrul de Plasament „Sfântu Ştefan”, din comuna Perişoru, şi pe care au găsit-o într-un parc. Poliţiştii ar fi abandonat-o pe adolescentă după viol, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii de aici au sunat la 112 şi au anunţat cazul. Poliţiştii lucrau în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi din anul 2007, respectiv din anul 2012, și și-au dat demisia din poliție după ce au fost reținuți.