Fatkini, hashtagul femeilor cu forme voluptoase, invadează reţelele sociale

Unele femei sunt mândre de formele lor voluptoase și, în ton cu moda selfie-urilor, se pozează în bikini și își pun pozele pe rețelele de socializare folosind hashtagul #Fatkini, relatează miercuri ziarul belgian "La Libre Belgique".

14 aug. 2014, 06:31

În ultima vreme, se constată o veritabilă ‘invazie’ a imaginilor de acest tip, mai ales pe Twitter și Instagram.

Termenul ‘Fatkini’ aparține unei bloggerițe preocupate de modă, Gabi Gregg, care l-a lansat pe piață în 2012, odată cu o colecție de costume de baie pentru marca ‘Swims fo All’. A avut un considerabil succes — poate și din cauză că a răspuns unei cereri comerciale din partea femeilor cu forme mai generoase care întâmpinau mari probleme în găsirea unui costum de baie cochet care să fie pe măsura lor.

Demersul celor care își expun corpul folosind hashtagul Fatkini este, în general, bine primit de internauți, scrie cotidianul belgian, menționând însă că mesajul transmis în acest fel lasă loc unor interpretări total diferite.

Astfel, în timp ce unii cred că este doar o manieră prin care o femeie arată că se simte bine în propria piele, alții critică fenomenul, pe care îl consideră o apologie a obezității.