Favoritele la câștigarea US Open 2022: Ce șanse are Simona Halep

Cea de-a 142-a ediție a turneului de tenis US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 29 august – 11 septembrie 2022.

29 aug. 2022, 10:29
Favoritele la câștigarea US Open 2022: Ce șanse are Simona Halep

Simona Halep este a doua favorită, potrivit cotelor antepost oferite de bookmakeri, în timp ce favorita principală pentru competiție feminină este poloneza Iga Swiatek.

Cu siguranță că pasionații de tenis vor paria pe confruntările dintre cele mai bune jucătoare de tenis ale planetei, apoi vor apela la funcții precum verificare bilet Stanleybet pentru a vedea dacă au câștigat.

Din 1978, turneul se joacă pe terenuri dure acrilice la Centrul Național de Tenis USTA Billie Jean King din Flushing Meadows. Campioana en-titre este englezoaica de origine română Emma Răducanu, care în momentul în care a ridicat trofeul avea 18 ani. Precedentele câștigătoarea au fost: Naomi Osaka (2020), Bianca Andreescu (2019, o altă jucătoare de origine română), Naomi Osaka (2018), Slaone Stephens (2017), Angelique Kerber (2016), Flavia Pennetta (2015).

Prezența pe tabloul principal al US Open este recompensată cu 80.000 de dolari. În primul tur, Simona Halep va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări, iar Sorana Cîrstea se va duela cu Laura Siegemund din Germania. Gabriela Ruse va juca cu Daria Saville (Australia), Irina Begu o va întâlni pe Elise Mertens (Belgia), în timp ce Jaqueline Cristian va fi față în față cu Anett Kontaveit (Estonia).

Iată care sunt primele cinci favorite la câștigarea US Open 2022:

Iga Swiatek (1 WTA, 21 de ani) – Este foarte bună în meciurile jucate pe zgură, având de obicei probleme pe suprafețe dure, așa cum este cea pe care se desfășoară US Open. Pe ciment a avansat doar o dată mai departe de sferturile de finală. Poloneza a avut o răbufnire la adresa organizatorilor Gran Slam-ului american, considerând că în meciurile feminine ar trebui să fie folosită aceea minge ca și în partidele masculine: „Facem mai multe greșeli cu aceste mingi, cu siguranță. Nu cred că este prea plăcut de urmărit, nu știu de ce folosim alte mingi”

Simona Halep (7 WTA, 30 de ani) – Putea să fie favorită principală dacă nu se retrăgea din turneul de la Cincinnati, din cauza unei accidentări. Chiar dacă nu pare a fi o problemă medicală serioasă, nu se știe în ce formă fizică va fi românca. Simona a câștigat în recent competiția de la Toronto, depășind suma de 40 de milioane de dolari din premii în întreaga carieră.

Naomi Osaka (44 WTA, 24 de ani) – Dubla campioană de la US Open nu se află în cea mai fericită perioadă din carieră. La Cincinnati, a cedat din primul tur, în fața lui Zhang Shuai. Fostul nr. 1 mondial a acceptat un wild card la Mubadala Silicon Valley Classic. Ea a anunțat că vrea să joace în proba de dublu mix.

Aryna Sabalenka (6 WTA, 24 de ani) – S-a impus printre cele mai bune jucătoare de pe planetă anul trecut, când a ajuns în semifinale la U.S. Open. Unele probleme la servire au afectat-o ​​de atunci, dar pare capabilă să întoarcă lucrurile la momentul potrivit. A arătat bine la Cincinnati, înainte de a pierde în semifinale în fața lui Caroline Garcia, care avea să și câștige turneul. Bielorusa a acuzat programul competițional foarte încărcat.

Emma Răducanu (11 WTA, 19 ani) – Ar fi o surpriză ca Emma Răducanu să cucerească trofeul, deși s-a impus anul trecut. Să nu uităm că sportiva cu tată român și mamă chinezoaică a învins în 2021 o adversară care era cu doar un an mai în vârstă pentru ea. În turneul de Cincinnati, Răducanu a trecut fără probleme de Serena Williams și de Victoria Azarenka.