Fază de Cartea Recordurilor. Portarul care i-a apărat lui Ronaldo un penalty la CM 2018 a reuşit un moment incredibil VIDEO

Alireza Beiranvand, pioratrul naţionalei Iranului, a trimis mingea din mână mult după jumătatea terenului în partida pe care naţionala ţării sale a jucat-o împotriva Irakului. Aruncarea sa a fost mai puternică decât degajările cu piciorul ale multor portari şi ar putea fi chiar inclusă în Cartea Recordurilor.

18 ian. 2019, 14:39
Fază de Cartea Recordurilor. Portarul care i-a apărat lui Ronaldo un penalty la CM 2018 a reuşit un moment incredibil VIDEO

Faza s-a petrecut în ultima etapă din faza grupelor de la Cupa Asiei. Alireza Beiranvand a repus mingea în joc print-o aruncare din mână care a depăşit 60 de metri. Portarul are 26 de ani şi a fost prezent şi la Cupa Mondială din Rusia, de anul trecut, când i-a apărat un penalty lui Cristiano Ronaldo, în remiza din ultima etapă a fazei grupelor, scor 1-1.

Remiza de joi, cu Irakul, i-a ajutat pe iranieni să câştige grupa şi să întâlnească în optimi un adversar teoretic mai facil, Omanul.

Programul optimilor, care se vor juca de duminică până marţi:

Iordania – Vietnam

Thailanda – China

Iran – Oman

Japonia – Arabia Saudită

Australia – Uzbekistan

EAU – Kyrgyzstan

Coreea de Sud – Bahrain

Qatar – Irak.