FBI face dezvăluiri uluitoare despre complicii lui Marta: aveau un buncăr cu puşti automate şi muniţie

Soţii Nemeş, complicii lui Codruţ Marta şi apropiaţi ai lui Elan Schwartzenberg, capturaţi în SUA, aveau un buncăr în care depozitaseră provizii de hrană pentru mulţi ani. De asemenea, anchetatorii au găsit în buncărul de lux şi multe arme. Informaţia apare în documentele FBI, citate de presa străină. Cei doi au fost arestaţi şi vor fi aduşi în România, deşi Diana Nemeş este însărcinată în 5 luni.

24 mart. 2014, 12:03
FBI face dezvăluiri uluitoare despre complicii lui Marta: aveau un buncăr cu puşti automate şi muniţie

Soţii Nemeş, născuţi în 1975 la Bacău, sunt acuzaţi, alături de Codruţ Marta, şeful de cabinet al fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, de evaziune fiscală în valoare de mai bine de 50 de milioane de euro, fraudă rezultată din operaţiuni ilegale cu produse petroliere.

Citeşte şi Doi apropiaţi ai lui Codruţ Marta şi ai lui Sorin Blejnar, ARESTAŢI în SUA

Ei au fost arestaţi de poliţia americană şi urmează să fie extrădaţi la cererea procurorilor români. FBI a descoperit pe una dintre proprietăţile românilor un buncăr pregătit pentru  ca ei să se ascundă vreme de câţiva ani şi un arsenal de pistoale, puşti automate şi muniţie.

RISE Project a obţinut documentele FBI care oferă noi detalii despre activităţile soţilor Nemeş în SUA, unde au ajuns în urmă cu doi ani. Radu şi Diana Nemeş au folosit banii luaţi din România pentru a-şi cumpăra proprietăţi şi pentru a investi în afaceri viticole în statul Washington.

Mai mult, cei doi au pus la punct o reţea complicată de firme în Dubai, statul american Nevada şi în Insulele Virgine Britanice pentru a transfera banii în conturile lor bancare din State sau pentru a-i transforma în lingouri de aur. Multe dintre aceste lingouri ar fi încă ascunse, potrivit americanilor.