FC BARCELONA – REAL MADRID 2-1: Victorie catalană în El Clasico

FC BARCELONA REAL MADRID 2-1 şi catalanii se desprind la patru puncte de eterna rivală. A fost cel de-al 170-lea "El Clasico" din istorie. 

22 mart. 2015, 22:24
FC BARCELONA – REAL MADRID 2-1: Victorie catalană în El Clasico

UPDATE: FC Barcelona a câștigat o nouă ediție din El Clasico, 2-1 cu Real Madrid, duminică seara, pe Camp Nou, meci disputat în cadrul etapei a 28-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Francezul Jeremy Mathieu (19) și uruguayanul Luis Suarez (56) au marcat pentru Barca, în timp ce golul madrilenilor a fost înscris de Cristiano Ronaldo (31).

Luis Suarez a fost artizanul acestui succes, care o duce pe Barcelona la patru puncte de marea sa rivală, cu zece etape înainte de finalul campionatului.

Barcelona a avut șansa de a se desprinde pe finalul jocului, dar a ratat mai multe ocazii clare de gol. În prima repriză, Real a fost mai periculoasă, având o bară prin Ronaldo, iar în debutul reprizei secunde a irosit alte situații prin Bale și Benzema, înainte să vină golul lui Suarez.

În fața a 98.760 de spectatori au evoluat echipele:

Barcelona: Bravo — Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba — Mascherano, Rakitic (Sergio Busquets, 74), Iniesta (Xavi, 80) — Messi, L. Suárez, Neymar Jr (Rafinha, 85). Antrenor: Luis Enrique.

Real Madrid: Casillas — Dani Carvajal, Pepe (Varane, 72), Sergio Ramos, Marcelo — Kroos, Isco (Jesé, 80), Modric (Lucas Silva, 88) — Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.


FC BARCELONA REAL MADRID. FC Barcelona este liderul la zi din Primera Division, cu 65 de puncte, în timp ce Real Madrid ocupă locul 2, cu 64 de puncte. În tur, pe „Santiago Bernabeu”, Real Madrid s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la FC Barcelona.

 

FC BARCELONA REAL MADRID. Echipele de start:

FC Barcelona: C. Bravo – Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic, Mascherano, A. Iniesta  – Luis Suarez, Messi, Neymar.

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

FC BARCELONA REAL MADRID. Cele două echipe s-au întâlnit de 169 de ori până acum. Real Madrid a câştigat de 71 de ori, Barcelona de 66, iar 32 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

FC BARCELONA REAL MADRID. Luis Enrique, antrenorul lui FC Barcelona, consideră că importanţa lui Lionel Messi în jocul echipei sale nu se reduce doar la golurile pe care acesta le înscrie. „Diferenţa pe care o face Messi stă în felul său de a interpreta meciul şi în abilitatea lui de a „citi” jocul şi de a decide ce are echipa de făcut. Dă pase, se apără… Cifrele şi numărul golurilor nu sunt singurele lui atribuţii. Este vorba şi de interpretare şi de felul în care vede jocul”, a declarat Luis Enrique la conferinţa de presă care a prefaţat meciul FC BARCELONA – REAL MADRID, LIVE VIDEO de la ora 22:00 la DIGI SPORT.

FC BARCELONA REAL MADRID. Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Real Madrid, îşi doreşte să recupereze poziţia de lider, pe care a pierdut-o recent. „Barcelona a preluat poziţia de lider de două săptămâni, iar acest meci reprezintă un bun prilej pentru noi de a reveni în frunte”, a avertizat Carlo Ancelotti înainte de FC BARCELONA – REAL MADRID.

FC BARCELONA REAL MADRID. Gică Hagi este unul dintre puținii fotbaliști care au avut șansa să evolueaze pentru cele două forțe iberice. A marcat 20 goluri în perioada 1990-92 pentru REAL MADRID și 11 goluri, între 1994 și 1996, pentru FC BARCELONA. „Eu sunt jumătate – jumătate. Viața m-a făcut să fiu așa. Dumnezeu mi-a dat să joc doi ani într-o parte și doi în cealaltă, să reprezint cele două cluburi și să mă respecte toți așa cum trebuie.Sunt două cluburi care m-au format și le mulțumesc pe aceasta cale. E 50-50. Am marcat două goluri fabuloase care fac parte din istoria lor”, a declarat Gică Hagi.

FC BARCELONA REAL MADRID. Echipele probabile la meciul FC BARCELONA REAL MADRID

FC Barcelona: C. Bravo – Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba – Rakitic, Mascherano, A. Iniesta – Messi, Luis Suarez, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.

FC BARCELONA REAL MADRID. Duminică, începînd cu ora 22:00, se joacă cel mai important meci din Europa, FC BARCELONA REAL MADRID, LIVE VIDEO la DIGI SPORT.