FC BOTOSANI – FCSB: 0-3: Echipa lui Dică, la cinci puncte de CFR Cluj. CLASAMENT LIGA 1

Formaţia FCSB a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii I.

10 dec. 2017, 16:06

FCSB n-a avut probleme în meciul câștigat în deplasare cu FC Botoșani, scor 3-0, în etapa a 21-a. Roș-albaștrii au controlat partida de la un capăt la celălalt. 

După 21 de etape, FCSB ocupă locul 2, cu 44 de puncte, la 5 lungimi în spatele liderului CFR Cluj. FC Botoșani e și ea în play-off, pe locul 4, cu 35 de puncte.

clasament bun

FC BOTOȘANI – FCSB 0-3  VIDEO / TEXT

 FC BOTOSANI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT: 0-3

Golurile au fost marcate de Gnohere ’45+1, Man ’58 şi Tănase ’90+3.

0-1: Gnohere a înscris cu un şut de la marginea careului 

0-2: Man a mărit diferenţa de pe tabelă cu un şut din şapte metri

0-3: Tănase a stabilit scorul final preluând balonul şi trimiţându-l în poartă după o Degajare a lui Niţă.

Echipele de start:

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Tincu, Bordeianu – Roman, Moruţan, Buş – Popa

 

Rezerve: Pap, Rodriguez, Ciaccheri, Oaidă, Serediuc, Plămadă, Chitoşcă

FCSB: Niţă – Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii, Filip – Man, Achim, Tănase – Gnohere
Rezerve: Vlad, Nedelcu, Pleaşcă, Coman, Golofca, Popescu, Benzar


FCSB va trata partida de la Botoșani cu tot ce are mai bun în acest moment. Nicolae Dică le-a transmis jucătorilor că este obligatoriu să câștige, pentru că roș-albaștrii nu-și mai permit pași greșiți în campionat. Avansul pe care l-a obținut deja CFR Cluj i-a pus pe jar pe oficialii vicecampioanei, iar starea proastă de spirit s-a răsfrânt și asupra echipei.

Bucureștenii au bifat două înfrângeri la rând în campionat și două în Europa League, astfel că de acum nu mai sunt acceptate sincopele. 

Tehnicianul de 37 de ani va utiliza tot ce are mai bun la dispoziție, dar nu se va putea baza pe 4 jucători, care sunt accidentați. Este vorba despre Benzar, Planic, Teixeira și Alibec.

Dică l-a recuperat în schimb pe Florin Tănase. Căpitanul roș-albaștrilor s-a accidentat la meciul cu Lugano, dar testele efectuate ulterior au dovedit că nu are nimic grav. ”Decarul” FCSB s-a pregătit normal la antrenamentul oficial, astfel că a făcut deplasarea în Moldova.

Antrenorul roș-albaștrilor este hotărât asupra primului „11” și va face modificări importante față de meciul din Europa League. Este vorba de nu mai puţin de 7 schimbări faţă de echipa trimisă în teren din primul minut joi. Astfel, în poartă va reveni Florin Niță. Cel mai probabil, în locul lui Enache va intra în primul 11 Marian Pleașcă, fotbalist cu evoluții bune în ultimele jocuri. În banda stângă a apărării ar putea să apară Momcilovic, și el revenit după o accidentare.

Învins de Lugano şi trimis în urna outsiderilor la tragerea la sorţi a 16-imilor Europa League, Nicolae Dică nu se va putea baza pe Planic, Benzar, Teixeira şi Alibec, iar experimentele nu vor mai exista. Pentru meciul din Moldova, tânărul tehnician al vicecampioanei nu va mai improviza, nu va mai da şansa jucătorilor care au evoluat mai puţin şi va trimite în teren cel mai bun 11 pe care-l are la dispoziţie. Astfel, Niţă va reveni printre titulari, Pleaşcă îi va lua faţa lui Gabi Enache şi va juca în flancul drept al apărării, Momcilovic va fi trimis în stânga, iar spatele lui Gnohere va fi asigurat de Man, Budescu şi Florin Tănase.

Dacă pentru FCSB partida e foarte importantă în economia luptei pentru titlu, FC Botoşani are pe umeri presiunea obţinerii unui loc de play-off. După 20 de etape în care s-a erijat în surpriza plăcută a campionatului, echipa lui Costel Enache are 35 de puncte, ocupă locul al patrulea şi are cinci puncte peste Dinamo, iar calitatea ofensivă a moldovenilor îl sperie pe Dică: „Ştim că întâlnim un adversar bun, angrenat în lupta pentru play-off, care joacă bine mai ales pe teren propriu. Este o echipă agresivă, care joacă pe contraatac foarte bine, care are viteză în benzi. Aşa că ne aşteaptă o partidă dificilă, dar pe care trebuie neapărat să o câştigăm!”, a spus antrenorul roş-albaştrilor, la conferinţa de presă de dinaintea jocului.

FC BOTOSANI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT: TELEKOM LIVE STREAMING. Echipele probabile:

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Bordeianu, Tincu – M. Roman, Moruţan, L. Buş – D. Popa
FCSB: Niţă – Pleaşcă, Larie, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii, Popescu – Man, Budescu, Tănase – Gnohere

Cod roșu la FCSB! Ce le-a transmis Dică jucătorilor înaintea partidei de la Botoșani

FC BOTOSANI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT: TELEKOM LIVE STREAMING. 
FCSB se află la cinci puncte în spatele celor de la CFR Cluj, astfel că ultimele două partide ale roș-albaștrilor din acest an, cu FC Botoșani și cu FC Viitorul sunt foarte importante.

Nicolae Dică (37 de ani) a fost foarte supărat pe jucători după eșecul cu Lugano, scor 1-2, din Europa League, și le-a transmis acestora că trebuie să câștige neapărat șase puncte din următoarele partide.

„La meciul cu Lugano, din Europa League, am odihnit mai mulți jucători și sper ca aceștia, dar și ceilalți să aibă o evoluție bună la Botoșani.

Știm că întâlnim un adversar bun, angrenat în lupta pentru play-off, care joacă bine mai ales pe teren propriu. Este o echipă agresivă, care joacă pe contraatac foarte bine, care are viteză în benzi. Așa că ne așteaptă o partidă dificilă, dar pe care trebuie neapărat să o câștigăm!”, a spus Dică, la conferința de presă.

Conștient de importanța celor două ultime partide din 2017, Dică a plusat și a spus că nu mai ia în calcul niciun pas greșit.

„Vom avea două meciuri importante, cu două echipe de play-off, dar noi trebuie să dăm totul pentru a câștiga tot”, a mai spus Dică.

Tehnicianul a vorbit și despre viitorul său la gruparea roș-albaștrilor.
„Când am venit la echipă, mi s-au dat două-trei etape, dar am stat mai mult. Consider că am îndeplinit obiectivele. Nu vâd de ce se vorbeşte de schimbarea mea. Emoţii am mereu, aşa aveam şi când eram jucător. Trăiesc mult jocurile”, a mai spus Dică.