FC BRAŞOV – FC RAPID LIVE VIDEO

FC BRAŞOV - FC RAPID şi CONCORDIA CHIAJNA - CSU CRAIOVA LIVE VIDEO în Liga 1. Campionatul Național Liga 1 își dispută ultimele șapte etape. Runda a 28-a debutează vineri cu trei dueluri pe viață și pe moarte, în care patru echipe (Concordia, FC Brașov, Rapid și CFR) luptă pentru salvarea de la retrogradare.

24 apr. 2015, 10:59
FC BRAŞOV – FC RAPID LIVE VIDEO
FC BRAŞOV – FC RAPID în Liga 1 vineri
 

FC BRAŞOV – FC RAPID LIVE VIDEO AICI

Partida FC Brașov – Rapid se va disputa vineri, cu începere de la ora 19.15 şi va fi transmisă în direct de LOOK PLUS, DOLCE SPORT şi DIGI SPORT.

Un meci de totul sau nimic se va disputa pe „Tineretului” din Braşov, acolo unde echipa gazdă va da piept cu Rapidul într-un duel de tradiţie din fotbalul românesc. „Stegarii” vor încerca să şteargă dezamăgirea produsă propriului public în ultimele două partide jucate acasă în campionat (0-2 cu Ceahlăul și 0-1 cu FC Botoşani), un succes mărindu-le şansele de rămânere în Liga 1. De partea cealaltă, vizitatorii nu-şi vor putea permite alt rezultat decât victoria, asta pentru a mai spera în salvarea de la retrogradare.

O singură victorie au reuşit braşovenii în ultimele șase etape, 1-0 cu Dinamo în runda a 23-a, în rest au o remiză la Chiajna şi patru înfrângeri.

Primul meci a avut loc pe 25 august 1957, Rapid – Steagul Roşu 3-4 (antrenori Remus Ghiuriţan, respectiv Silviu Ploeşteanu), aceasta fiind şi partida cu cele mai multe goluri. Bucureştenii au condus cu 2-0 şi 3-1, dar Gheorghe Fusulan a marcat trei goluri în ultimele cinci minute şi a întors soarta partidei!

Prima victorie din contul giuleştenilor a venit abia pe 12 aprilie 1961, Rapid-Steagul Roşu 1-0, golul fiind marcat de Titus Ozon din penalty.

Cea mai mare diferenţă de scor: de două ori 5-1 pentru braşoveni, ambele în ediţia 1971-1972.

Ultima victorie a Rapidului s-a înregistrat pe 21 mai 2011, 1-0 pe teren propriu. Au urmat o remiză şi patru succese ale „stegarilor”.

În tur a fost 1-0 pentru FC Brașov, golul victoriei purtând semnatura lui Aganovic.

Primul succes din contul giuleştenilor pe arena „galben-negrilor” s-a consemnat pe 15 septembrie 1963, scor 2-1, marcatori fiind Ionescu, Kraus , respectiv Haşoti.

O singură victorie au bifat giuleştenii în ultimii 20 de ani pe terenul de la poalele Tâmpei, pe 22 aprilie 2005, FC Braşov-Rapid 0-1 (Robert Ilyeş), în rest au fost patru rezultate de egalitate şi nouă partide câştigate de braşoveni. Ba mai mult, după succesul din 2005, bucureştenii au mai marcat un singur gol în următoarele cinci deplasări (16.05.2010, FC Braşov-Rapid 1-1)!