FC BRASOV – STEAUA 2-3. Rusescu salvează campioana, Steaua rămâne în cursa pentru titlu

FC BRASOV - STEAUA 2-3. Condusă la pauză, Steaua a întors rezultatul de la 1-2 la 3-2, prin două goluri marcate de Raul Rusescu, în minutele 69 şi 77. Braşovenii sunt aproape retrogradaţi în urma acestei înfrângeri, aflându-se la trei puncte de prima salvată, Gaz Metan, cu două etape rămase de disputat din Liga 1.

16 mai 2015, 07:04
FC BRASOV – STEAUA 2-3. Rusescu salvează campioana, Steaua rămâne în cursa pentru titlu

FC BRASOV – STEAUA LIVE VIDEO 2-3. Steaua București a câștigat, sâmbătă, cu scorul de 3-2 (1-2), în deplasare meciul cu FC Brașov, într-o partidă din etapa a 32-a a Ligii 1 de fotbal.

Gazdele au înscris prin autogolul lui Toșca (min 10) și Țâră (min 29). Steaua a marcat prin Tănase (min 16) și dubla lui Rusescu (min 70 și 77). În urma acestui rezultat, Steaua revine pe primul loc în clasamentul provizoriu al campionatului Ligii 1.

Echipa de start FC Braşov: Mutu – Goian, Novakovici, Leko, Novak – Aganovici, Jurici, Constantinescu, Bencum – Cr. Ganea, Ţîră
Rezerve: Iacob, Zlomislici, Barna, Moraru, L.Ganea, Petriş, Boţia

Echipa de start Steaua: Cojocaru – Rîpă, Varela, Toșca, Guilherme – Prepeliță, Stanciu – Chipciu, Iancu,Tănase – Țucudean 
Rezerve: Niţă – Luchin, Breeveld, Rusescu, Neagu, Tamaş, Enceanu

Pe pagina oficială de Facebook a Stelei, antrenorul care îi pregăteşte pe roş-albaştrii este Constantin Brâncuşi. Ulterior, totul a fost remediat şi a fost trecut Constantin Gâlcă. Cei de la Steaua au explicat că numele lui Brâncuşi a apărut din cauza funcţiei de auto-correct a telefonului de pe care a fost scris mesajul.

Basarab Panduru, fost jucător la Steaua, a comentat incidentul.

„Eu nu cred că este o gafă şi cineva trebuie să fie tras la răspundere. Nu ai cum să faci o asemenea greşeală”, a declarat Panduru la DolceSport.

FC BRASOV  – STEAUA LIVE VIDEO

FC BRASOV – STEAUA LIVE VIDEO. Fotbalul nu e o chestiune de viaţă şi de moarte, e mult mai mult decît atît“, este o frază celebră a legendarului antrenor al lui Liverpool, Bill Shankly. Cu siguranţă, Braşovul nu are istoria, trofeele sau fanii lui Liverpool, dar sîmbătă e meciul care contează. Marian Constantinesu, Goian, Iacob sau Aganovic vor juca meciul de care depinde viitorul „stegarilor“. Şi nu vor fi singuri. De acest joc depinde, în mare măsură, salvarea de la retrogradare, în caz contrar ar fi nevoie de o minune ca această echipă să-şi continue activitatea.

FC BRASOV – STEAUA LIVE VIDEO: „Avem nevoie de inspiraţie, de divinitate…“

Adrian Szabo se află în faţa celui mai important joc din cariera sa. Recunoaşte că este copleşit de gîndurile că FC Braşov ar putea retrograda şi el ar putea fi considerat părtaş la acest adevărat dezastru. „Mă apasă gîndul că această echipă ar putea retrograda. Ruşinea de a retrograda ar trebui să apese mai mult decît ruşinea Stelei de a nu cîştiga titlul. În primul rînd eu spun că nu avem voie să primim gol. La Tîrgu Jiu nu am mai putut reveni după ce am primit gol. Am încredere că putem să învingem şi sînt convins că vom face un meci bun. Este un meci capital, iar egalul s-ar putea să nu ne fie suficient chiar dacă vom cîştiga următoarele două partide. Şi dacă vom cîştiga meciul cu Steaua nu va fi suficient să ne salvăm, pentru că vom mai avea nevoie de puncte în ultimele două etape. În situaţia foarte grea în care ne aflăm nu ne rămîne decît să abordăm meciul cu Steaua sau FCSB, doar cu gîndul la obţinerea celor trei puncte. Nu vor fi uşor de obţinut, dar nu va fi nici imposibil. Noi, Braşovul, vom lupta pentru cele trei puncte care contează enorm de mult în lupta pentru salvare, în timp ce pentru Steaua victoria este importantă pentru a le menţine speranţele la titlu. Avem speranţe şi încredere că putem cîştiga acest joc, dar avem nevoie şi de inspiraţie, de pragmatism, de divinitate şi de noroc“, a spus Szabo, care a precizat că „jocul cu Steaua este cel mai important din cariera mea“. Întrebat ce echipă preferă să cîştige titlul, ASA Tîrgu Mureş sau Steaua, Szabo a spus că el este interesat doar de salvarea Braşovului. „Este o întrebare capcană. Eu îmi doresc doar să nu retrogradeze Braşovul“, a spus antrenorul braşovean.

Mai bine fără Gabi Matei

Tehnicianul lui FC Braşov a comentat şi declaraţiile lui Gabi Matei, cel care declara că îşi doreşte ca Steaua să cîştige la Braşov! În condiţiile în care Bogdan Străuţ este suspendat, iar Gabi Matei a plecat de la Braşov, Szabo va fi nevoit să improvizeze pe acest post. „Nu vreau să fiu răutăcios, dar decît să avem în teren un fundaş dreapta care declară că îşi doreşte ca Steaua să cîştige la Braşov, mai bine fără! Mă gîndesc cum ar fi fost dacă Matei era apt de joc, cum ar fi evoluat el contra Stelei?“, a reacţionat antrenorul „stegarilor“.

Chipciu: „Iubesc Braşovul, dar voi da totul pentru Steaua“

Şi pentru stelişti meciul de la Braşov este considerat unul crucial. Fostul jucător al Braşovului, Alex Chipciu, regretă că „stegarii“ au ajuns în postura de a lupta pentru salvarea de la retrogradare. „FC Braşov este obligată să cîştige pentru că altfel nu va mai avea şanse să se salveze de la retrogradare. Şi noi sîntem obligaţi să cîştigăm la Braşov pentru că vrem să cîştigăm campionatul. Îmi pare rău pentru braşoveni că au ajuns în situaţia asta, pentru că am rămas în continuare suporterul lor… Îi urmăresc cînd am posibilitatea, iubesc oraşul, dar voi da totul pentru Steaua şi sper ca noi să ieşim învingători!“, a spus Chipciu pentru Monitorul Expres.

FC BRASOV – STEAUA LIVE VIDEO: Mai sînt bilete

• Interesul pentru acest meci este uriaş, pînă vineri fiind vîndute circa 2.500 de bilete. Pînă sîmbătă, tichetele mai pot fi achiziţionate de la magazinul oficial al clubului de la Carrefour, iar în ziua jocului şi de la Stadionul Tineretului. La Tribuna I şi Tribuna a II-a un tichet costă 20 de lei. Meciul FC Braşov – Steaua se va disputa sîmbătă, de la ora 18.30.