FC SEVILLA – INTER MILANO 3-2. Spaniolii câştigă EUROPA LEAGUE 2020

FC Sevilla a câștigat finala Europa League, după 3-2 cu Internazionale Milano.

21 aug. 2020, 20:21
FC SEVILLA – INTER MILANO 3-2. Spaniolii câştigă EUROPA LEAGUE 2020

FC Sevilla a câștigat un nou trofeu de Europa League, după ce a învins-o pe şi Internazionale Milano în finală. La pauză a fost egal, 2-2, dar un autogol a decis soarta meciului. 

Pentru Inter au marcat Lukaku ‘5 (penalti) şi Godin ’36. Golurile echipei andaluze au fost înscrise de De Jong, în minutele 12 şi 33. Golul care a stabilit câștigătoarea a fost marcat de Lukaku, însă în propria poartă, în minutul 74, după o foarfecă a lui Diego Carlos.

Vezi golurile AICI

Este al șaselea trofeu câștigat de spanioli în a doua competiție ca valoare, în Europa. Două dintre ele au fost câștigate pe vremea când întrecerea se numea Cupa UEFA.

FC SEVILLA – INTER MILANO 3-2 

Au marcat: De Jong ’12 ’33, Lukaku 74 -autogol / Lukaku ‘5 – pen., Godin ’36

FC SEVILLA – INTER MILANO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. 

Drumul Sevillei, deținătoare a cinci trofee Europa League, trei în actualul format, către finala competiției a început în grupa A, din care au mai făcut parte Apoel, Qarabag și Dudelange, câștigată de spanioli cu 15 puncte din 18 posibile.

În șaisprezecimi, Sevilla a trecut de CFR Cluj, 1-1 scor general, datorită golului marcat în deplasare. Din august, când a reintrat în competiție, gruparea andaluză a trecut, după o singură manșă disputată, de AS Roma, 2-0, Wolverhampton, 1-0, și Manchester United, în semifinale, scor 2-1.

Echipele probabile:

FC Sevilla: Bounou – Navas, Kounde, D. Carlos, Reguilon – Banega, Fernando, J. Jordan – Suso, En-Nesyri, Ocampos
Inter: Handanovic – Godin, De Vrij, Bastoni – D’Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young – L. Martinez, Lukaku

Cele două echipei care au obţinut biletele pentru finala din sezonul 2019/2020 a Europa League sunt FC Sevilla, din Spania, şi Inter, din Italia. Ultimul act se va juca pe stadionul RheinEnergie, din Koln. Andaluzii se află la a şasea finală de Europa League din istorie. Statistica spune că, de fiecare dată când a ajuns în finală, Sevilla a şi câştigat trofeul. Până acum, andaluzii au ajuns în cinci finale şi au ridicat deaspura capului tot atâtea trofee.

Doar că nici de data asta nu va fi uşor deloc. Sevilla dă piept cu Inter, echipa lui Antonio Conte fiind şi ea într-o formă bună, cu atancaţii Lautaro Martinez şi Romelu Lukaku în mare formă. Lukaku a marcat de două ori în semifinala câştigată de Inter cu 5-0 în faţa Şahtiorului. Inter are, la rândul său, trofeul Europa League în palmares, pe care l-a câştigat de trei ori: în 1991, 1994 şi 1998.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum în meci direct în nicio competiţiei europeană, de-a lungul istoriei. 

FC SEVILLA – INTER MILANO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Cine arbitrează meciul

Partida va fi arbitrată de olandezul Danny Makkelie. Din brigada sa mai fac parte conaţionalii Mario Diks şi Hessel Steegstra, asistenţi, şi al patrulea oficial, Tasos Sidiropoulos. În camera VAR se vor afla Kevin Blom din Olanda, Pawel Gil şi Pawel Sokolnicki, ambii din Polonia. Ultimul meci arbitrat de Makkelie înainte de finala Europa League a fost partida Manchester City – Olympique Lyon 1-3.

FC SEVILLA – INTER MILANO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Cote la pariuri

În ceea ce priveşte pariurile, bookmakerii au ofeirt cote apropiate pentru cele două echipe. Unibet şi Bet365 oferă o cotă de 3.40 pentru o victorie a Sevillei, în timp ce succesul Interului e cotat la 2.16, respectiv 2.15. Betfair oferă 3.50 pentru o victorie a echipei lui Julen Lopetegui, în timp ce un succes al trupei lui Antonio Conte e cotat la 2.20. Toate cele trei case de pariuri oferă aceeaşi cotă pentru egalitate după 90 de minute, 3.40.

FC SEVILLA – INTER MILANO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Ce spun antrenorii

„Inter e „echipată” să joace în Liga Campionilor, având în vedere calitatea extraordinară a jucătorilor pe care îi au. Au un antrenor cu experienţă. Ne vor forţa să dăm totul până la limită, să jucăm cât putem de bine din toate punctele de vedere, ca să putem să dăm piept cu ei. E o provocare!”, a spus Julen Lopetegui, antrenorul Sevillei.

„Trebuie să jucăm cu scopul de a câştiga şi să aducem trofeul în Italia, la Inter. Trebuie să arătăm că suntem echipa mai bună. E mereu important să poţi să le spui jucătorilor că nu au de ce să aibă niciun regret. Dacă vom fi echipa mai bună, vom ridica trofeul. Dacă nu, am dat totul şi îi vom aplauda pe adversari.”, a spus Antonio Conte, antrenorul Interului.