FCSB – Plzen LIVE VIDEO STREAMING 2-2, primul test adevărat pentru Dică. Tot ce trebuie să ştii despre marele meci din Liga Campionilor

FCSB - Viktoria Plzen e primul mare test al sezonului pentru Dică (marţi, ora 20:30). Presiunea e enormă, însă roş-albaştrii sunt optimişti că pot obţine un rezultat favorabil în această dublă, care să le permită calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

25 iul. 2017, 15:03
FCSB – Plzen LIVE VIDEO STREAMING 2-2, primul test adevărat pentru Dică. Tot ce trebuie să ştii despre marele meci din Liga Campionilor

FCSB – Plzen LIVE VIDEO STREAMING. După investiţii masive făcute în ultimul an, Becali îi oferă noului antrenor un adevărat „Dream Team”, cel puţin de la mijloc în sus. Apărarea este marele handicap al vicecampioanei noastre, Larie şi Bălaşa arătându-şi în multe momente limitele în primele două partide din Liga 1, cu Voluntari, respectiv Timişoara. Independent de voinţa staff-ului tehnic, alte variante „de meserie” pe acel post nu există la dispoziţie, astfel că roş-albaştrii speră să fie destul de concentraţi în ofensivă, pentru a suplini eventualele carenţe de pe partea de apărare.

PRO TV LIVE VIDEO STREAM ONLINE STEAUA VIKTORIA PLZEN. Aliyar Aghayev, din Azerbaijan, va conduce la centu meciul STEAUA VIKTORIA PLZEN LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV. Acesta va fi ajutat de asistenţii Zeynal Zeynalov şi Rza Mammadov. Orkhan Mammadov va fi rezervă la meciul STEAUA – VIKTORAI PLZEN.

 

 

PRO TV LIVE VIDEO STREAM ONLINE STEAUA VIKTORIA PLZEN. Echipele de start la meciul STEAUA VIKTORIA PLZEN

STEAUA: Fl. Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovici – Pintilii, J.Morais – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Alibec

VIKTORIA PLZEN: Bolek – Lambersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulici, Hrosovsky – Petrzela, Kofaf, Kopici – Kremencikv

FCSB – Plzen LIVE VIDEO STREAMING. Adversar de o valoare apropiată

Plzen e o echipă experimentată. E vicecampioana Cehiei, după ce a pierdut titlul în ultimele etape în faţa Slaviei Praga.

Clubul a fost înființat în 1911 și a câștigat pentru prima dată campionatul în 2011. Viktoria Plzen a evoluat în grupele Champions League în sezoanele 2011 – 2012 și 2013 – 2014.

Cu excepția ultimului sezon, când a terminat pe locul 2, și ediției din 2011 – 2012, Plzen a dominat fotbalul din Cehia în ultimii 7 ani, reușind să câștige campionatul în sezoanele 2010 – 2011, 2012 – 2013, 2014 – 2015, 2015 – 2016.

Viktoria Plzen a jucat în sezonul trecut de Europa League cu Astra. În primul joc, giurgiuvenii s-au impus cu 2-1 pe terenul cehilor, iar returul din România s-a terminat la egalitate 1-1.

Viktoria Plzen s-a făcut remarcată pe plan european în sezonul 2011-2012, când a reuşit să se califice în grupele Ligii Campionilor după ce a trecut în play-off, cu scorul general de 5-2, de echipa daneză FC Copenhaga. Cehii au fost repartizaţi atunci în Grupa H a competiţiei, alături de FC Barcelona, deţinătoarea trofeului, şi AC Milan, clasându-se pe locul al treilea în grupă; un loc care le-a asigurat accederea în şaisprezecimile de finală ale Europa League, unde au fost eliminaţi greu, după prelungiri, de formaţia germană Schalke 04.

FCSB – Plzen, duel echilbrat şi din punct de vedere al cotelor de piaţă

Lotul pe care tehnicianul cehilor îl are la dispoziţie valorează 24,9 milioane, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

Cel mai bine cotat fotbalist al echipei antrenate de Pavel Vrba este Tomas Horava, un mijlocaş de 29 de ani, care a fost adus la echipă încă din 2013, de la Sigma Olomouc, contra sumei de 800.000 de euro.

De partea cealaltă, lotul FCSB este mai puţin valoros: 19,95 milioane conform sursei de mai sus; dar acest lucru e influenţat şi de faptul că Dică are la dispoziţie mai puţini jucători. Becali a făcut o adevărată curăţenie în această vară, renunţând la 12 jucători. Cel mai bine cotat fotbalist din lotul vicecampioanei României e Denis Alibec, mai vechea cunoştinţă a lui Plzen. Acesta valorează 3 milioane de euro şi a devenit un coşmar pentru cehi în victoria cu 2-1 din deplasare a Astrei, în toamna trecută (grupele Europa League). Atunci a marcat un gol şi a fost la originea celui de-al doilea, astfel că poate să aibă un ascendent moral important în faţa adversarei de marţi seară.

FCSB – Plzen LIVE VIDEO STREAMING Ce pregăteşte Dică

Un tehnician care se află abia la al treilea meci pe banca FCSB-ului, Dică va avea de trecut un adevărat test de maturitate. În urmă cu două sezoane, Rădoi nu s-a descurcat prea bine sub presiune, însă fostul decar are un atu important: fără îndoială lotul avut acum la dispoziţie e mult mai valoros.

Judecând după primele două runde din Liga 1, primul „11” al roş-albaştrilor s-a cristalizat în mare măsură. Chiar şi aşa, antrenorul va renunţa pentru turul cu Plzen la Dennis Man, tânărul de mare perspectivă din lotul FCSB. Acesta va privi cel puţin începutul partidei de pe bancă, pentru că Dică e decis să îl folosească în banda dreaptă pe Teixeira, un jucător cu o experienţă superioară.

Regula U21 a făcut ca Man, fotbalist uitat de Reghecampf pe banca de rezerve sezonul trecut, să fie titular indiscutabil în Liga 1. Calităţile lui sunt incontestabile, iar staff-ul tehnic are încredere deplină în fotbalist, însă confruntarea cu Viktoria Plzen e văzută drept un test prea greu, în care nu are sens să îţi asumi riscuri inutile. În consecinţă, se va miza pe Teixeira, chiar dacă fotbalistul venit de la Astra nu a impresionat în primele două meciuri, cu Voluntari şi Timişoara. Motivele acestei alegeri ţin atât de experienţă, dar şi de capacitatea portughezului de a îşi pune în valoare coechipierii.

La Timişoara, Dică a surprins, folosindu-l pe Junior Morais la închidere, deşi în trecut acesta nu evoluase niciodată pe acel post. Brazilianul îşi va menţine poziţia şi contra lui Plzen, tehnicianul dorind ca Momcilovic să evolueze şi el (în banda stângă, postul pe care s-a consacrat). Asta pentru că sârbul are o detentă impresionantă şi poate ajuta mult la fazele fixe. „Cred că îl va folosi pe Momcilovic, pentru că e nevoie de talie la lovituri libere sau cornere„, a confirmat Duckadam, în direct la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

În conferinţa de presă de azi, Dică a vorbit pe larg despre adversară şi pare că ştie cum să contracareze atu-urile acesteia.

Consider că sunt o echipa organizată foarte bine din punct de vedere defensiv. Sunt agresivi, au jucători de calitate de la mijloc în sus, mai ales pe benzi. E o partidă foarte grea. Important este să fim pregătiți și eu consider că suntem pregătiți. Important este să câştigăm jocul. Dacă nu vom primi gol, va fi şi mai bine. Am lucrat la asta, mai ales că Plzen pune accent pe fazele fixe. Este o echipa de talie„, a declarat Nicolae Dică, pentru ca apoi să vorbească despre obiectiv: „Sper să reușesc calificarea în play-off, pentru că de două ori ca secund am ratata calificarea. Odată în minutul 87 eram calificaţi şi apoi au egalat cei de la Ludogorets şi am pierdut la penalty-uri. Dar am încredere că băieţii vor face un meci mare acum, i-am văzut extrem de montați la antrenamente. Nu cred că vor conta banii când jucătorii intră pe teren. Şi eu am fost jucător şi nu mă gândeam la bani când intram pe teren. Voiam doar să câştig, ştiam că banii vor veni. Nu mai am dileme legate de primul 11, îl știu, dar nu vi-l pot spune acum„.

FCSB – Plzen: 3 absenţi pentru cehi

Tehnicianul formației din Plzen a precizat la conferința de presă desfăşurată luni seară că nu se va putea baza pe 3 jucători importanți în duelul de pe Arena Naţională. Este vorba despre căpitanul Hubnik, portarul titular Kozacic și mijlocașul stânga Pilar.

Sunt 3 jucători accidentați, Kozacik, Pilar, Hubnik. Lipsesc sigur, mâine nu vor evolua. Din păcate, sunt și situații de genul ăsta, să sperăm că ne putem descurca fără ei„, a zis antrenorul Pavel Vrba la conferința de presă.

Absenţa cea mai mare e evident a lui Hubnik. Nu doar pentru că acesta era liderul din teren, dar era un adevărat stâlp al defensivei. La 191 cm, el reprezintă un pericol iminent la orice fază fixă, capitol la care FCSB nu excelează.

 

Emulaţie fantastică în rândul fanilor FCSB

FCSB mizează pe un public numeros, un adevărat record pentru ultimele două sezoane, chiar dacă între timp la Bucureşti a venit şi Manchester City. Fanii sunt motivaţi de transferurile importante făcute în ultima perioadă în ofensivă şi vor să se transforme într-un adevărat al „12”-lea jucător. S-au vândut deja peste 30.000 de bilete, iar organizatorii iau în calcul chiar un stadion plin.

De notat că tehnicianul cehilor nu se teme însă de publicul de pe Arena Națională ci de ofensiva roș-albaștrilor, pe care Vrba o consideră punctul forte al echipei bucureștene. „Steaua de la mijloc în sus este foarte bună. Când pornesc spre poartă sunt greu de oprit. Fotbaliștii Stelei sunt foarte periculoși, îi cunosc foarte bine„, a mai spus antrenorul cehilor.

FCSB – Plzen, miză financiară enormă

Becali a încercat să câştige titlul la TAS ca urmare a faptului că postura de campioană i-ar fi adus un traseu mai uşor în preliminariile Ligii, în care ar fi fost cap de serie. Nu s-a întâmplat aşa, dar FCSB a fost norocoasă şi a dat peste cea mai accesibilă echipă pe hârtie, în turul trei preliminar.

Miza financiară e enormă: dacă roș-albaștrii vor ajunge în play-off-ul UEFA Champions League, vor fi recompensați de către UEFA cu un cec în valoare de 5,6 milioane de euro. Mai mult, suma poate crește la 14,7 milioane de euro, dacă FCSB va accede în grupele Ligii. La aceste sume, se vor adăuga și banii veniți din market-pool, care pot ajunge la peste două milioane de euro, dar şi cei proveniţi din bilete.

În cazul în care nu va trece de cehi, FCSB nu se va alege decât cu 420.000 de euro, ajungând în play-off-ul Europa League. Dacă va merge în grupele UEL, însă, echipa lui Nicolae Dică va primi 2,6 milioane de euro, în timp ce dacă va rămâne în afara Europei, suma va fi de doar 245.000 de euro. Prezenţa în grupe, chiar şi în EL e o necesitate, pe lângă banii primiţi de la forul continental, veniturile fiind rotunjite serios din market-pool şi vânzarea de bilete.

Fanii lui Plzen, neinteresaţi

Dacă vicecampioana României mizează pe peste 40.000 de fani care să o poartă spre victorie, emulaţia în rândul susţinătorilor lui Plzen nu e nici pe departe la acelaşi nivel.

În teorie, oaspeţii ar fi avut dreptul la 5% din capacitatea Arenei Naţionale, însă presa cehă anticipează că la Bucureşti vor sosi doar câteva sute de suporteri. În dorinţa de a avea cât mai mulţi fani aproape, conducerea lui Plzen a schimbat deadline-ul pentru achiziţionarea biletelor. Astfel, susţinătorii pot să îşi rezerve tichete până în ziua meciului, deşi ulterior ar trebui să facă o deplasare de aproape 1500 de kilometri.

Viktoria Plzen se pregăteşte pentru primul meci oficial din sezonul 2017-2018. Biletele pentru meciul cu FC Sport Bucureşti pot fi încă rezervate prin email. Termenul limită este marţi, ora 10:00 am„, notează site-ul oficial al lui Plzen, pentru ca apoi să prezinte o declaraţie a lui Vaclav Hanzlîk, ofiţerul de presă al clubului: „Toţi cei care sunt interesaţi să meargă la Bucureşti, ne pot contacta până în dimineaţa zilei de marţi„.