FCSB riscă să intre în insolvenţă! Ce datorii are clubul lui Gigi Becali

FCSB riscă să intre în insolvență dacă Gigi Becali nu plătește datoriile de la transferul lui Octavian Popescu. Metropolitan Estudiantes reclamă neplata unor penalităţilor legate de achitarea cu întârziere a sumei de transfer.

13 nov. 2020, 16:07
FCSB riscă să intre în insolvenţă! Ce datorii are clubul lui Gigi Becali

FCSB riscă să intre în insolvenţă din cauză că nu a plătit penalităţile cauzate de plata cu întârziere a transferului lui Octavian Popescu, scrie GSP. Metropolitan Estudiantes solicită în instanţă intrarea în insolvență a celor de la FCSB pentru recuperarea unei sume de aproape 15.000 de euro.

Gigi Becali, reacţie şocantă când a aflat numele real al lui Mihai Viteazul. Cine i-a predat o lecţie de istorie

FRF ar fi fost înștiințată de acest caz în urmă cu câteva ore, mai scrie sursa citată. Insolvența poate fi cerută dacă societatea întârzie plata a cel puțin 40.000 lei timp de 60 de zile, iar penalitățile de 15.000 euro s-ar fi adunat din cauza unei plăți efectuate cu o întârziere de 42 de zile. Doar că plata penalităților ar fi depășit 60 de zile, iar FCSB riscă să intre în insolvenţă!

FCSB riscă să intre în insolvenţă

Valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Valoarea-prag este de 40.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare prevăzută de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru creanţe de altă natură decât cele salariale, iar pentru salariaţi este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat, prevede Legea 85/2014. În perioada stării de alertă, această valoare-prag este de 50.000 lei.

Gigi Becali vrea să se retragă la mănăstire! UNDE vrea să meargă şi care sunt MOTIVELE

Cine a cerut insolvenţa

GSP

indică și numele fotbalistului care ar fi implicat în transferul a cărui plată a fost întârziată: Octavian Popescu, mijlocaș în vârstă de 17 ani, care a prins deja șase meciuri la echipa mare, 5 în Liga 1 și unul în Europa League.  Octavian Popescu a început fotbalul de 7 ani la GCS Nucet și a trecut pe la Regal Sport, Centrul de Performanță Rapid București, Metropolitan Estudiantes, care a preluat fotbaliștii trecuți pe la cele două cluburi, și CS U Craiova, unde Metropolitan l-a împrumutat un an de zile.