FCSB şi Viitorul îşi află în 5 zile adversarele din Liga Campionilor. Dacă va câştiga la TAS, Steaua va fi cap de serie

Pe 19 iunie va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, unde vom fi reprezentaţi de Viitorul Constanţa şi FCSB.

14 iun. 2017, 10:18
FCSB şi Viitorul îşi află în 5 zile adversarele din Liga Campionilor. Dacă va câştiga la TAS, Steaua va fi cap de serie

litigiul dintre FCSB şi Viitorul privitor la campioana din Liga 1 va trebui să fie tranşat la TAS până pe 19 iunie, când va avea loc tragerea la soţi a meciurilor din turul III preliminar al Champions League. Dacă luceurile se vor schimba, în sensul că FCSB va fi campioană, gruparea roş-aşbastră va fi cap de serie, având mari şanse să se califice în play-off.

Posibilele adversare din turul trei, pentru FCSB, ar fi Malmo, Astana, Partizan, Rijeka, Rosenborg, Şerif Tiraspol, Hapoel Beer Sheva şi FH (Islanda). În acelaşi timp, adversara Viitorului se va alege între Dinamo Kiev, Ajax, Viktoria Plzen, ŢSKA Moscova şi FC Bruges. Aceleaşi adversare le-ar avea şi Steaua dacă s-ar păstra la TAS actuala configuraţie a Ligii 1. De asemenea, dacă Viitorul va fi confirmată campioană va avea ca adversară pe Celtic, Red Bull Salzburg, FC Copenhaga, Ludogoreţ, BATE Borisov, Legia Varşovia, APOEL, Maribor sau Qarabag.

FCSB a depus deja contestația la TAS, iar primii pași în susținerea acestui demers s-au și făcut. Steaua a fost întrebată ce arbitru judecător solicită și a ales un francez. La rândul său, FC Viitorul a ales un italian, urmând ca acum TAS să îl desemneze pe cel de-al treilea, care va prezida completul de judecată. De asemenea, organismul de la Lausanne va stabili termenul primei înfățișări. FRF a anunțat că va susține cauza Viitorului, pe care o consideră campioană, conform regulamentului. Același lucru a fost anunțat și de LPF, atât doar că cele foruri vor acționa separat.