FCSB – CSMS Poli Iaşi 4-0: cea mai categorică victorie din noul sezon al Ligii 1

FCSB a obţinut, duminică, prima victorie în acest sezon al Ligii I, după ce a învins, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (1-0), echipa Poli Iaşi, în etapa a III-a. Au marcat Gnohere '24, '58, Man '86 şi Moruţan '90+3.

05 aug. 2018, 16:48
FCSB – CSMS Poli Iaşi 4-0: cea mai categorică victorie din noul sezon al Ligii 1

FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi 4-0

Min. 90, FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi 4-0, GOL Moruţan
 
Min. 86, FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi 3-0, GOOOOOOOOL Denis Mann

Moussa Sanoh (Poli Iaşi) a fost eliminat direct în minutul 84, după ce l-a lovit cu piciorul pe Momcilovici. Olandezul a reacţionat nesportiv după ce a fost faultat.

 
Min. 58, FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi 2-0, GOL acelaşi GNOHERE

FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi 1-0, GOL GNOHERE

După calificarea în turul 3 preliminar al Europa League, în urma „dublei” cu Rudar (2-0 și 4-0), FCSB primește vizita celor de la Poli Iași în etapa a treia din Liga 1. Meciul cu ieșenii are o însemnătate specială pentru roș-albaștri după ce înfrângerea din Copou suferită în finalul sezonului trecut i-a costat titlul.

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii, L. Filip – Man, Tănase, Fl. Coman – Gnohere

Poli Iaşi: A. Cobrea – Mihalache, Frăsinescu, Chelaru – L. Rus, Cioinac, Flores, Panţâru – Zaharia, Sin, A. Cristea.

Arbitrul Radu Petrescu va conduce la centru partida FCSB – Politehnica Iaşi, programată duminică, la ora 21.00, în etapa a treia a Ligii I.

Petrescu va fi ajutat de asistenţii Mircea Mihail Grigoriu şi Vladimir Urzică.

Arbitru de rezervă va fi Marian Barbu, iar observatori Corneliu Fecioru şi Mihai Stancu.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, trebuie să câştigăm şi să luăm 3 puncte pentru că avem mare nevoie. Au rămas în mare aceiaşi jucători, au mai întărit echipa, dar trebuie să ne facem jocul şi să luăm toate punctele. Au un spirit de echipă foarte bun, aşa au ajuns şi în play-off. Am pierdut campionatul la Iaşi, dar am luat-o de la capăt. Nu ne gândim la ce a fost anul trecut”, a spus Romario Benzar.

După calificarea în turul 3 preliminar al Europa League, în urma „dublei” cu Rudar (2-0 și 4-0), FCSBprimește vizita celor de la Poli Iași în etapa a treia din Liga 1. Meciul cu ieșenii are o însemnătate specială pentru roș-albaștri după ce înfrângerea din Copou suferită în finalul sezonului trecut i-a costat titlul.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, trebuie să câştigăm şi să luăm 3 puncte pentru că avem mare nevoie. Au rămas în mare aceiaşi jucători, au mai întărit echipa, dar trebuie să ne facem jocul şi să luăm toate punctele. Au un spirit de echipă foarte bun, aşa au ajuns şi în play-off. Am pierdut campionatul la Iaşi, dar am luat-o de la capăt. Nu ne gândim la ce a fost anul trecut”, a spus Romario Benzar.

FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi LIVE VIDEO ONLINE STREAM. FCSB este neînvinsă pe teren propriu din 16 octombrie 2016, când Gaz Metan Mediaş s-a impus în Bucureşti cu 1-0. Au urmat 20 de victorii şi 10 rezultate de egalitate. Mai mult, roş-albaştrii au marcat măcar un gol în ultimele 28 de meciuri, în 17 dintre aceste jocuri reuşind să înscrie de cel puţin două ori.

Poli Iaşi este fără victorie în ultimele șase deplasări din campionat, interval în care a înregistrat o remiză şi cinci înfrângeri.

De la reapariţia ieşenilor pe prima scenă din 2012, FCSB şi Poli s-au mai duelat de 12 ori în Liga 1, de șase ori au câştigat bucureştenii, de două ori s-au impus moldovenii, iar patru jocuri s-au terminat la egalitate. 
Palmares cu FCSB gazdă: 6 partide – 3 succese FCSB – 3 remize.

FCSB (Steaua) – CSMS Poli Iaşi LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Primul meci direct, în septembrie 2012

– Primul meci a avut loc pe 16 septembrie 2012, CSMS – FCSB 0-3 (marcatori Alexandru Chipciu – dublă şi Rocha). În returul stagiunii 2012-2013, pe arena din Ghencea, oaspeţii au deschis scorul din penalty prin Claudiu Tudor (minutul 17), avantajul moldovenilor ţinând până în finalul primei reprize, atunci când Alexandru Chipciu a adus egalarea. În partea secundă, Pintilii şi Tatu au marcat pentru un nou succes izbutit de formaţia antrenată la vremea respectivă de Laurenţiu Reghecampf.

– Mult mai echilibrate au fost partidele din campionatul 2014-2015, în care bucureştenii s-au impus acasă cu 1-0, golul victoriei venind abia în minutul 94, autor Szukala, în timp ce tabela din Copou a arătat la final scor alb (28 mai 2015).

Acest rezultat, coroborat cu rezultatul de la Tg Mureş, ASA – Oţelul 1-2, a adus cel de-al 26-lea titlu în vitrina „roş-albaştrilor”. 

– Două partide extrem de disputate au fost şi cele din sezonul regulat 2015-2016, 2-1 pentru FCSB în deplasare şi 1-1 pe terenul roş-albaştrilor (meci jucat la Piteşti), acest ultim rezultat fiindu-le insuficient moldovenilor în lupta pe care aceştia au dus-o cu ASA pentru accederea în play-off-ul ediției 2015-2016.

– Patru puncte au scos bucureştenii în sezonul regulat 2016-2017, 1-1 acasă şi 2-0 în deplasare.

– Prima victorie din contul studenţilor: 17 noiembrie 2017, CSM Poli – FCSB 1-0, gol Ionuţ Panţîru.

– Ultimul succes bifat de bucureşteni: 1 aprilie 2018, FCSB – CSM Poli Iaşi 1-0 (gol marcat direct din lovitură liberă de Constantin Budescu).

– Cea mai recentă confruntare directă: 7 mai 2018, CSM Poli – FCSB 1-0. Andrei Cristea, fost jucător în tricoul roş-albaştrilor, eroul dublei cu Valencia din primăvara lui 2005, a înscris în minutul 89, golul său dovedindu-se a fi decisiv în ratarea titlului de către trupa antrenată de Nicolae Dică.

Flavius Stoican vs FCSB în toate competiţiile: 9 jocuri – două victorii – 3 remize – 4 înfrângeri.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: FCSB – 24 ani şi 9 luni; Poli Iaşi – 25 ani şi 8 luni, notează lpf.ro.