FCSB – SEPSI 2-0, urmează bătălia pentru titlu în play-off. Clasament final şi programul meciurilor

FCSB a învins, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a XXVI-a a Ligii I, ultima a sezonului regulat.

25 feb. 2018, 14:39
FCSB – SEPSI 2-0, urmează bătălia pentru titlu în play-off. Clasament final şi programul meciurilor

FCSB termină sezonul regulat cu 55 de puncte, la patru lungimi în spatele lui CFR Cluj. Ceea ce înseamnă că roș-albaștrii vor porni în play-off cu un deficit de doar două puncte față de CFR. 

De partea cealaltă, Sepsi termină primul sezon din istorie pe prima ligă pe locul 12, cu 19 puncte. După înjumătățire, covăsnenii vor avea 10 puncte, însă jocul îi dă speranțe lui Eugen Neagoe că va reuși să salveze echipa de la retrogradare.

Mai jos, vă prezentăm ţintarul etapelor care se vor disputa în play-off-ul stagiunii 2017-2018

Etapa 1:

CFR – CSM Poli Iaşi
FCSB – Viitorul
Craiova – Astra

Etapa a 2-a:

CSM Poli Iaşi – Astra
Viitorul – Craiova
CFR – FCSB

Etapa a 3-a:

FCSB – CSM Poli Iaşi
Craiova – CFR
Astra – Viitorul

Etapa a 4-a:

CSM Poli Iaşi – Viitorul
CFR – Astra
FCSB – Craiova

Etapa a 5-a:

Craiova – Iaşi
Astra – FCSB
Viitorul – CFR

Etapa a 6-a:

CSM Poli Iaşi – CFR
Viitorul – FCSB
Astra – Craiova

Etapa a 7-a:

Astra – CSM Poli Iaşi
Craiova – Viitorul
FCSB – CFR

Etapa a 8-a:

CSM Poli Iaşi – FCSB
CFR – Craiova
Viitorul – Astra

Etapa a 9-a:

Viitorul – CSM Poli Iaşi
Astra – CFR
Craiova – FCSB

Etapa a 10-a:

CSM Poli Iaşi – Craiova
FCSB – Astra
CFR – Viitorul

FCSB (STEAUA) – SEPSI 2-0

Min. 86: 2-0, gol Denis Mann.

Min. 50: 1-0, autogol Viera.

  • Schimbare la Sepsi. Accidentat mai devreme, Kuku a fost înlocuit, deşi a insistat să fie lăsat să joace. În locul său a intrat Yasin Hamed. 

  • Ciocnire violentă între Kuku şi Milovan Petrovikj, în urma căreia cei doi jucători de la Sepsi au rămas întinşi pe gazon mai multe minute. A fost nevoie de intrarea ambulanţelor pe gazon.

 

 

FCSB (4-2-3-1): 99. A. Vlad ● 2. R. Benzar, 4. Bălaşa, 16. Planici, 15. Momcilovici ● 5. Pintilii, 23. Ov. Popescu ● 98. Man, 11. Budescu, 10. Fl. Tănase ● 9. Gnohere 

ABSENT: Alibec (accidentat)

SEPSI (4-2-3-1): 12. Râmniceanu ● 20. Dalmau, 3. Viera, 5. Obsivac, 11.Sato ● 77. Petrovikj, 13 Ghinga ● 26. Oliveira, 10. Tandia, 21. Hamed ● 9. Kuku
ABSENŢI: Hadnagy, I. Fulop (suspendaţi)

Va fi cea de-a doua întâlnire directă dintre cele două cluburi. Primul meci între Sepsi şi FCSB a avut loc la 1 octombrie 2017, la Braşov, în turul actualului sezon. Roş-albaştrii n-au avut nicio problemă cu nou-promovata şi s-au impus cu 4-0. Florin Tănase, Gnohere, Daniel Benzar şi Ghinga, cu un autogol, au fost cei patru jucători care şi-au trecut numele pe tabela de marcaj.

LIVE VIDEO FCSB – Sepsi, duminică, 20:45

Roş-albaştrii vin după un start nebun de an. După victoria din primul meci oficial din 2018, 2-1, la Gaz Metan Mediaş, echipa pregătită de Nicolae Dică a intrat într-o serie cu meciuri de foc. FCSB a remizat în meciul cu liderul CFR Cluj, scor 1-1, apoi a scos un egal în ultima fază a derby-ului cu Dinamo, scor 2-2. Pe lângă aceste două meciuri tari din Liga I, roş-albaştrii au fost implicaţi şi în dubla manşă din 16-imile Europa League, cu Lazio. Italienii au fost învinşi pe Arena Naţională, scor 0-1, însă şi-au luat revanşa în această săptămână, pe propriul teren, şi s-au impus cu 5-1.

LIVE VIDEO FCSB – SEPSI, duminică, 20:45

De partea cealaltă, Sepsi are un parcurs oscilant în acest an. A câştigat prima partidă, pe propriul teren, scor 1-0, cu ACS Poli Timişoara, apoi a cedat greu în deplasarea de la Universitatea Craiova. În ultimul meci disputat, echipa pregătită de Eugen Neagoe a scos o remiză, acasă, împotriva Concordiei Chiajna.

FCSB e sigură de locul secund după ce Craiova n-a reuşit să învingă Timişoara pe teren propriu. Vicecampioana se poate apropia de CFR Cluj, dacă Juventus obţine un rezultat pozitiv în primul meci al zilei. Sepsi se poate distanţa de Gaz Metan, care a cedat cu 1-0 la Botoşani şi a rămas la trei puncte de formaţia pregătită de Eugen Neagoe. O victorie le aduce oaspeţilor un punct în plus pentru playout. Meciul din această seară ar putea reprezenta şi debutul lui Cristi Bălgrădea între buturile FCSB-ului, dacă ne luăm după spusele patronului, care a spus că Vlad mai apără doar în returul cu Lazio. 

Dică acuză rivalii de conspirație împotriva FCSB: „Le zic să nu ia cartonașe”

Nicolae Dică s-a enervat rău înaintea ultimului meci pe care FCSB îl mai are de disputat în sezonul regulat, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Antrenorul de la FCSB acuză rivalii că își sfătuiesc jucătorii să nu ia cartonașe galbene, pentru a nu fi suspendați în play-off.

„Păi Dinamo e în play-off, nu? Așa am văzut că declară unii. Am văzut și eu declarațiile unor conducători. Mi-ar plăcea și mie ca unii să le zică fotbaliștilor, înaintea meciurilor cu Steaua, să nu se omoare, să nu ia cartonașe, ca să nu fie suspendați. Echipele care joacă împotriva noastră au altă atitudine decât atunci când întâlnesc alte formații.

Am văzut declarațiile de după meciul cu CFR, când li s-a cerut jucătorilor de la Astra să nu ia cartonașe cu Dinamo ca să fie folosiți în etapa urmatoare, în play-off. La meciurile cu noi nu contează, pot să aibă și câte 15 cartonașe, că tot îi bagă cu noi”, a spus Dică.