FCSB – VIITORUL 2-1 Meciul zilei în play-off este câştigat de Steaua

FCSB a învins FC Viitorul, scor 2-1, în prima etapă a play-off-ului Ligii I.

11 mart. 2018, 16:42
FCSB – VIITORUL 2-1 Meciul zilei în play-off este câştigat de Steaua

Formaţia FCSB a învins, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa FC Viitorul, în prima etapă a play-off-ului Ligii I.

Min. 76, 2-1, Nladen reduce din diferenţă.

Min. 40: FCSB – Viitorul 2-0, gol Momcilovic.

Min. 31. GOOOOOOOOL superb Budescu, 1-0

 

FCSB – VIITORUL LIVE VIDEO. Echipele de start

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Momcilovic, Junior Morais – Pintilii, Nedelcu – Man, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere.

VIITORUL: Cojocaru – Mladen, Hodorogea, Ţîru, De Nooijer – Cicâldău, T. Băluţă, Cr. Ganea – Chiţu, I. Hagi, Vînă.

FCSB – VIITORUL LIVE VIDEO. Main eventul primei etape din play-off-ul Ligii 1 le va aduce față în față pe primele două clasate din sezonul trecut. Roș-albaștrii sunt ”condamnați” să câștige din două motive. Primul este legat de faptul că, în cazul unui eșec, Gigi Becali consideră că titlul este pierdut. Al doilea, pentru că în cazul în care se va păstra distanța de cinci puncte față de CFR Cluj, elevilor lui Nicolae Dică le va fi foarte greu să mai revină.

Meciul de duminică seară se anunță unul ”exploziv” pentru că Gică Hagi a anunțat clar și răspicat că vine la București pentru a lua cele trei puncte. „Steaua este o echipă extraordinar de valoroasă, cu lot extraordinar, a jucat în primăvara europeană. Încercăm să facem un meci extraordinar, am venit cu gândul sa câştigăm, sa marcăm, sa facem un meci mare”, a spus Hagi, la conferința de presă.

FCSB (STEAUA) – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. TELEKOM SPORT LIVE STREAMING.  

FCSB are o serie de şapte meciuri consecutive în care n-a pierdut acasă cu Viitorul. În tot acest timp, trupa lui Dică s-a impus de şase ori, iar un meci s-a terminat la egalitate. În acest moment trupa lui Hagi vine după două succese pe teren străin 1-0 cu Juventus şi 1-0 cu CSM Poli Iaşi. Steliştii joacă bine pe propriul teren, având o înfrângere şi două remize în ultimele zece meciuri disputate acasă, în rest numai victorii. 

„E un miracol că am ajuns din nou aici. Mi-am asumat niște riscuri mari”, spunea Gică Hagi după ultimul meci din sezonul regulat. Echipa campioană este pentru al treilea an consecutiv în play-off-ul Ligii 1, iar după ce a devenit cea mai tânără campioană din Europa mai mulți jucători au plecat de la Constanța. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la formaţia patronată de Gigi Becali.

FCSB (STEAUA) – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. TELEKOM SPORT LIVE STREAMING.  Prima etapă a play-off-ului Ligii 1 propune un duel de zile mari între echipele care și-au disputat titlul până în ultima clipă a sezonului trecut. Gigi Becali a crezut, până de curând, că echipa lui Gică Hagi nu mai reprezintă o forță, după ce și-a luat de acolo tot ce a vrut, dar acum și-a schimbat discursul. În plus, a explicat și când Ianis va deveni o țintă pentru FCSB.

FCSB (STEAUA) – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. TELEKOM SPORT LIVE STREAMING.  După ce în ultimii ani a transferat pe bandă rulantă de la Viitorul, FCSB mai țintește doi jucători de la echipa lui Gheorghe Hagi: pe fundașul central Tudor Băluță (18 ani) și pe mijlocașul Alexandru Cicâldău (20 de ani). În acest context, Duckadam a spus despre fotbaliștii aduși de formația roș-albastră pe această filieră că, odată transferați, nu mai au același randament bun pe care îl dădeau la Viitorul, fiindcă devin individualiști și încearcă să impresioneze în încercarea de a pleca în străinătate. „Să caute cauzele în altă parte”, a fost răspunsul din partea conducerii campioanei.

FCSB (STEAUA) – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. TELEKOM SPORT LIVE STREAMING.  Se joaca pentru titlu in Liga 1, acolo unde incep meciurile din play-off. Din acest moment, fiecare punct poate fi decisiv in clasament. In FCSB – Viitorul, gazdele au prima sansa (cota 1,73 pentru victorie), dupa cum o arata si statisticile: FCSB a castigat acasa 6 din ultimele 7 partide disputate cu Viitorul in campionat. In ultimele 4 vizite pe terenul celor de la FCSB, formatia lui Hagi nu a reusit sa inscrie. Acum, un pariu simplu ar fi cel pe faptul ca nu marcheaza ambele formatii – cota 1,76.

Dică știe că Viitorul nu a slăbit deloc, chiar dacă Eric și Țucudean, nu mai fac parte din lot, dar se teme de Ianis Hagi, fotbalistul ”repatriat” de ”Rege” în perioada de mercato din iarnă. ”Ianis Hagi joacă bine, se vede un progres la el faţă de când a plecat în Italia. Din ce am văzut în acest an, cred că va ajunge un fotbalist important al României. Sper să nu ne pună mari probleme”, a spus și Dică.

FCSB – VIITORUL LIVE VIDEO. Forma de moment a celor două echipe

Roș-albaștrii vin după două eșecuri lamentabile, umilința de la Roma, cu Lazio, 1-5, în ”16”-imile Europa League și rușinea de la Sibiu, din Cupa României, 0-3 cu Hermannstadt, intercalate de un 2-0 absolut chinuitor cu Sepsi, în ultima etapă a sezonului regulat, dar oficialii FCSB-ului promit o altă față a echipei în play-off. „Întâlnim campioana României, o echipă care în acest moment joacă fără presiune pentru că au ajuns în play-off. Viitorul este o echipă tânără, căreia îi place să joace ofensiv şi să aibă posesie. Îi cunosc foarte bine pentru că am petrecut doi ani şi jumătate la Viitorul şi ştiu ce le cere Hagi. Cu siguranţă vom avea o altă atitudine faţă de meciul de la Sibiu (n.r. – cu AFC Hermannstadt). Vor fi şi alţi jucători. Jucăm în play-off pentru câştigarea campionatul. Vom arăta altfel, la fel şi terenul va arăta altfel faţă de cel de la Sibiu”, a precizat Dică.

Râmâne de văzut dacă Dică va avea dreptate, asta și pentru că ”mânjii” lui Hagi au început să ”zburde” după cum dictează ”Regele”. Mulți oameni de fotbal au spus că Viitorul, în acest moment, practică un fotbal mult mai bun decât cel din toamnă, când pe teren se aflau și Eric și Țucudean. ”Mie imi place Viitorul mai mult ca niciodată. M-am întâlnit și cu Gică și mi-a explicat că joacă cu patru decari. Are o cursivitate altfel, o siguranță, o posesie mai bună decât în alte rânduri. Estetica jocului Viitorului mi se pare mai plăcută decât în multe alte rânduri. Sigur ca poate juca așa și cu Steaua”, a spus Daniel Pancu, la Digi Sport. 

Viitorul se află în mare formă, mai ales că nu a pierdut în cele patru partide oficiale din acest an. În trei dintre ele chiar s-a impus. Mai mult, în ultima etapă a sezonului regulat, Viitorul s-a impus pe terenul Iașiului. 

FCSB (STEAUA) – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. TELEKOM SPORT LIVE STREAMING

Pentru Nicolae Dică faptul că prima etapă a fost amânată cu o săptămână a fost ca o mănușă, pentru că unul dintre cei mai buni jucători din lot, Denis Alibec, abia revenise lângă echipă după accidentare și nu putea fi luat în calcul. Acum, atacantul pentru care Becali a plătit 2.040.000 de euro celor de la Astra este complet refăcut, dar șunt șanse mici să fie titular. Cel mai probabil, tehnicianul va miza pe ”Bizonul” Gnohere, pentru că francezul a apucat să joace deja mai mult în acest an, dar și pentru că a demonstrat că este în formă după cele două goluri marcate în poarta lui Lazio. În aceste condiții, Alibec va începe meciul pe bancă, dar va reprezenta oricând o alternativă în funcție de evoluția scorului.

În poartă va intra Bălgrădean, pentru că ”d-aia l-am adus, ca să apere”, după cum a spus Becali, dar în rest nu mai sunt surprize. Găman pare, cel puțin momentan, că a pierdut locul de titular după evoluția mai slabă cu Lazio, mai ales că au revenit ”greii” Planic și Bălașa, dar fostul jucător al Astrei rămâne totuși o soluție demnă de luat în seamă pentru defensivă. Tot pe bancă se va afla și Teixeira, fotbalistul care va continua la FCSB și din vară, după cum a anunțat Becali, chiar dacă în octombrie va bifa 38 de ani.

„Singurul jucător care nu poate evolua este Cristi Tănase. Restul jucătorilor sunt apți. Alibec are o săptămână de când se pregătește cu echipa, e în program normal. O să vedem mâine (nr. dacă va fi titular)”, a precizat antrenorul roș-albaștrilor. 

Misiunea elevilor lui Dică va fi complicată pentru că defensiva lui Gică Hagi este foarte bine organizată. Fără gol primit în cele mai recente două deplasări, gruparea din Ovidiu a demonstrat că are resurse de a face spectacol de la mijloc în sus, mai ales că Ianis are multă libertate de exprimare. Eu câștig și am ajuns să avem acest joc frumos pentru că am patru decari în primul 11. 

FCSB – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE. Presiune pe arbitri

Oficialii FCSB și-ar fi dorit ca în toate partidele lor din play-off să fie la centru arbitri din străinătate. Planul nu s-a materializat, pentru că celelalte echipe din play-off s-au opus acestei idei, cu excepția celor de la CSM Iași. „Am făcut toate demersurile pentru a aduce arbitri străini la meciul cu CFR. I-am zis lui Vali să propună pe cineva din primele şase campionate, aşa cum au vrut ei. Am dat ordin să se facă aşa, nu ştiu mai departe ce a făcut Argăseală” a declarat Becali într-o intervenție telefonică la emisiunea ”Fotbal Club”. În schimb, jucătorii lui Dică sunt de altă părere.

””Nu știu dacă ne-am simți mai confortabil cu arbitri străini. Ați văzut, greșesc arbitrii străini cum au gresit la meciul nostru cu Be’er Sheva, de pe Arenă. N-a văzut din 5 metri că a pus mâna pe minge. Părerea mea este să arbitreze tot ai noștri și așa vor prinde experiență”, a spus Tănase, în cadrul conferinței de presă de dinaintea meciului cu gruparea din Ovidiu.

Marele meci de duminică seară, de pe Arena Națională, va fi condus de la centru de Istvan Kovacs (33 de ani), arbitru FIFA din 2010. Kovacs a condus 15 meciuri în sezonul curent, iar în total are 218 meciuri în Liga 1. În ediţia actuală a dat 7 roşii şi a dictat 4 penalty-uri. Istvan Kovacs a arbitrat-o pe FCSB în 19 meciuri în Liga 1: 10 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri. Pe Viitorul, Kovacs a condus-o în 22 de partide, 7 victorii, 4 remize și 11 înfrângeri.

Delegarea lui Kovacs este una care a provocat scandal în trecut în rândul roș-albaștrilor. Kovacs a condus în octombrie 2014 meciul dintre ASA Tg. Mureș – FCSB 1-0, când a comis mai multe greșeli.

Metodele astea au fost brevetate acum mulţi ani. Nu mă interesează aceste acuzaţii, problema este că unii chiar consideră că-şi pot permite orice. Petrescu a înjurat de morţi arbitrii. Că îi înjură pe jucători, e treaba lui. Nu e normal. Totul e o regie. De ce nu îl înjură pe Deac? Pentru că nu i-ar permite. Am lucrat cu Petrescu. Îl înjura pe Epaminonda pentru că ştia că nu îi răspunde. Pe Maftei nu îl înjura, i-a spus că nu poate juca fotbal aşa. Eu am fost suspendat o lună că m-am bucurat excesiv la un gol. Cred că cineva trebuie să ia măsuri împotriva lui. E un fost mare jucător, un antrenor de geniu, dar aşa ceva nu se poate permite.”, a declarat MM Stoica, într-o conferinţă de presă.

Parcă au trecut ani de când Denis Alibec era cel mai apreciat atacant din Liga 1. La Astra a avut o contribuţie decisivă în câştigarea titlului, a prins Euro 2016, apoi în primele şase luni la FCSB a fost cel mai lăudat jucător. De atunci însă nu i-a mai ieşit mare lucru, iar criticile au curs valuri, mai ales din interior! Acum, Denis are posibilitatea să revină în prim-plan. Iar prilejul este cât se poate de nimerit: meci cu Viitorul, contra unuia dintre puţinii antrenori care l-au înţeles, Gheorghe Hagi.

Denis a avut o primă parte a sezonului catastrofală, fără niciun gol în Liga 1, dar, în loc să-l protejeze, cei de la FCSB l-au luat în vizor. Nici el nu a făcut vreun efort pentru a primi ajutor, dar, pe rând, Gigi Becali, Nicolae Dică şi chiar MM Stoica l-au criticat în public. Duminică seară, de la 20:45, în direct pe Digi Sport 1, FCSB va întâlni pe Arena Naţională pe Viitorul, iar Denis a prins antrenamentele întregii săptămâni. Chiar dacă nu va fi titular, cu siguranţă că Nicolae Dică îl va trimite pe teren la un moment dat dacă îl consideră apt sută la sută

FCSB – VIITORUL LIVE VIDEO. Titlul sau demisia, singurele alternative ale lui Dică

Dică (37 de ani) este sigur de funcția sa doar până la finalul sezonului. Finanțatorul echipei a precizat că nu îl va schimba în niciun caz în ultimele 10 etape de campionat, însă nu va avea nicio scuză dacă FCSB nu va reuși să fie campioană. 

„Dacă cineva vrea să pună la pariuri, să îşi pună toată averea că Dică rămâne la FCSB dacă ia titlul. Dar dacă nu cucereşte campionatul, pleacă. Până nu se termină sezonul ăsta, Dică nu va fi schimbat! Să fie clar asta!

Dică e vinovat şi dacă pierdem titlul din cauza arbitrilor. El are vina lui, pentru că nu are suficiente puncte avans. Când eşti la Steaua, trebuie să prevezi asta, să nu te condiţioneze greşelile de arbitraj”, a declarat Gigi Becali, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.

FCSB – VIITORUL LIVE VIDEO. Roș-albaștrii, penultimii înainte de startul play-off-ului! Topul celor 6 pe baza rezultatelor directe

FCSB, echipa care a investit cel mai mult, care se laudă cu cel mai mare buget din România și care și-a adus toți jucătorii pe care i-a vrut patronul Gigi Becali se află abia pe penultimul loc al acestui inedit top. Roș-albaștrii au acumulat doar 11 puncte din duelurile cu aceste contracandidate. Elevii lui Nicolae Dică nu au reușit să se impună în fața liderului, ambele partide s-au terminat la egalitate, scor 1-1, așa că rămâne de văzut cum va fi tranșat acest duel în play-off. În schimb, cu oltenii cei de la FCSB s-au descurcat mult mai bine. După 1-1, pe Arena Națională, bucureștenii s-au impus cu 5-2 la Severin, în octombrie, când ”juveții” erau încă în exil. FCSB n-a reușit multe puncte nici cu Viitorul. Practic, cele două echipe și-au împărțit punctele. După 1-0, la Ovidiu, FCSB s-a revanșat în decembrie când s-a impus cu 2-0.

Clasamentul echipelor calificate în play-off pe baza rezultatelor directe

  1. CFR Cluj 20 puncte
  2. CS U Craiova 18 puncte
  3. Viitorul 13 puncte
  4. Astra 11 puncte
  5. FCSB 11 puncte
  6. CSM Poli Iași 8 puncte

Rezultatele celor de la FCSB cu echipele din play-off

FCSB – CFR Cluj 1-1 (d) și 1-1 (a)
FCSB – CS U Craiova 1-1 (a) și 2-5 (d)
FCSB și Viitorul 0-1 (d) și 2-0 (a)
FCSB Astra 1-1 (a) și 0-2 (d)
FCSB – CSM Poli Iași 1-1 (a) și 0-1 (d).

Așadar, elevii lui Nicolae Dică au avut probleme cu aceste formații pe teren propriu. În plus, roș-albaștrii au bifat doar două victorii, dintre care una singură pe Arena Națională, contra celor de la Viitorul, scor 2-0. Bucureștenii au mai înregistrat un succes categoric în fieful oltenilor, 5-2, dar au și înregistrat trei înfrângeri, toate în deplasare, la Viitorul, Astra și Iași.

”De acum înainte, nu mai avem nicio scuză să nu câștigăm meciurile din play-off. Este clar, vom da tot ce avem mai bun pentru a câștiga meciul cu Sepsi, dar și cele care vor urma. Nu îmi pasă mie că au schimbat toată echipa, nu este o problemă. Eu voi face tot posibilul ca să obținem cele trei puncte, pentru că este un meci foarte important”, a spus Gnohere, la conferința de presă, de dinaintea partidei cu Sepsi.