FCSB – Universitatea Craiova 0-2 Oltenii se impun în derby-ul în Liga 1. Reghecampf: S-a întors roata

CS Universitatea Craiova a obținut o victorie importantă în etapa a 3-a din play-off. Trupa lui Laurențiu Reghecampf s-a impus în derby-ul cu FCSB, 2-0, deşi a fost dominată categoric.

03 apr. 2022, 20:50
FCSB – Universitatea Craiova 0-2 Oltenii se impun în derby-ul în Liga 1. Reghecampf: S-a întors roata

FCSB – Universitatea Craiova 0-2. După această victorie, CSU Craiova (locul 3) se apropie la 4 puncte ce FCSB (locul 2). Oltenii au 33 de puncte, iar formația roș-albastră are 37.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a sugerat că victoria obţinută cu FCSB este o revanşă după ce Universitatea Craiova a pierdut în ultimele minute meciul din toamnă, din sezonul regulat.”A fost un meci greu, FCSB e o echipă foarte bună, foarte periculoasă, mai ales în momentul în care au balonul, sunt jucători cu personalitate, jucători cu calitate individuală foarte bună. Noi ne-am apărat bine, am avut şi şansă la câteva mari ocazii pe care ei le-au ratat, dar sunt fericit pentru ceea ce au arătat băieţii noştri astăzi pe teren ca randament, şi-au dat viaţa, au încercat să facă ceea ce am vorbit, să urmărească întotdeauna omul care pleacă după ce loveşte balonul, pentru că aceasta este principala armă a celor de la FCSB, dau şi pleacă şi sunt foarte periculoşi. Am stat destul de bine la faze fixe, câteva sincope la un corner, dar e normal, pe final nu a mai fost ordinea pe care noi o aveam normal. Sunt fericit pentru rezultat. La meciul din toamnă, când noi am pierdut cu 3-2 în ultimul minut, şi acolo am avut 3-4 şanse mari la 2-2 şi puteam să câştigăm cu 3-2, înfrângerea a venit în ultimul minut şi pentru noi a fost dureroasă. Pentru mine a fost foarte dureroasă pentru că jucătorii evolueaseră mai bine. Astăzi au fost mult mai pregătiţi, mult mai concentraţi, au făcut ceea ce am discutat în ultimele zile şi ştiam avem calitatea necesară şi noi să putem să-i batem pe cei de la FCSB. Ne-am învăţat lecţia de la meciul trecut, pentru că la fiecare aut am avut probleme şi am alergat pe contraatac.

Noi aveam fază fixă şi trebuia să alergăm după cei de la FCSB. Am hotărât că la meciul acesta să nu mai existe aut scurt, numai aut aruncat în careu la bătaie, să facem ceea ce lor nu le place. Este o echipă pe care în momentul în care o pui sub presiune, în momentul în care ai jucători cu calitate la mijlocul terenului şi poţi juca foarte repede, au mari probleme pe această tranziţie negativă. (n.r. – dacă a venit patronul Mihai Rotaru să-i felicite) De obicei, Mihai nu vine după meciuri, nu vorbim nici măcar mâine, vorbim după două zile, nu contează, câştigăm sau pierdem, acelaşi lucrur se întâmplă. Şi ei s-au bucurat foarte tare la 3-2-ul acela în ultimul minut, se întoarce roata, aşa e viaţa în fotbal. Atunci le-am spus jucătorilor să ridice capul sus, să-i lase să se bucure pentru că e normal, au câştigat în minutul 93, vine următorul meci şi atunci trebuie să arătăm ceea ce vrem să facem. Este o regulă impusă de el, nu de mine, el nu doreşte să vorbim foarte mult după meciuri, încercăm ambii să ne punem la punct toate gândurile, să analizăm tot ce trebuie şi vorbim cel mai bine a treia zi după meci, pentru că mâine nu discutăm, discutăm poimânine”, a declarat Reghecampf, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

 

FCSB – Universitatea Craiova 0-2

Min. 74: 0-2. O. Bic majorează diferenţa

Min. 46: 0-1 Gol din penalty Universitatea CraiovaIvan transformă lovitura de pedeapsă îm prelungirile primei reprize. Iulian Cristea de la FCSB îi pune piedică unui adversar și arbitrul acordă destul de uşor penalty!

Echipele de start

FCSB: Târnovanu – Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic – Olaru, Șut, Edjouma – Oct. Popescu Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Vlad, Miron, Dumiter, I.Stoica, V. Gheorghe, Keseru, Mamut, Cordea
Antrenor: Toni Petrea

CSU Craiova: 13. Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – A. Crețu, Mateiu – Gustavo, Nistor, A. Ivan – Koljic
Rezerve: Lazar, M.Constantin, Căpățînă, Vlădoiu, Bic, Roguljoc, Baiaram, Cîmpanu, Markovic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)

12 victorii, trei remize şi o singură înfrângere este palmaresul roş-albaştrilor pe teren propriu în acest sezon. 40 dintre cele 59 de goluri înscrise pe durata întregului campionat de către bucureşteni au fost marcate în meciurile considerate acasă.

CM 2022 S-au tras la sorţi grupele turneului final! Qatar – Ecuador este meciul de deschidere

Oltenii au un parcurs foarte bun în 2022, an în care au înregistrat opt succese, un egal şi doar două partide pierdute.

Craiovenii au marcat cel puţin un gol în 11 dintre precedentele 12 deplasări din Liga 1.

Din 2014, de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două formaţii s-au mai întâlnit de 26 de ori în principala competiţie internă, de 19 ori au câştigat roş-albaştrii, de patru ori s-au impus alb-albaştrii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – CS U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitate Craiova – FCSB 2-5.

FCSB s-a impus în ambele meciuri din sezonul regulat 2021-2022, 4-1 în tur şi 3-2 în deplasare (retur).

Partida va fi una specială pentru Laurenţiu Reghecampf, care a cunoscut cele mai mari succese ca antrenor pe banca roş-albaştrilor, alături de care a câştigat de două ori titlul, a jucat în primăvara Europa League, eliminând Ajax, şi a participat în grupele UCL.

176 de meciuri în toate competiţiile a strâns Laurenţiu Reghecampf în cele două mandate în care a antrenat-o pe FCSB (2012-2014, 2015-2017), 100 încheiate cu victorii, 50 la egalitate şi doar 26 cu înfrângeri.

Mediile de vârstă:

FCSB – 24 ani şi 4 luni;

Universitatea Craiova – 25 ani şi 11 luni.

Se întâlnesc echipele cu cei mai puţini debutanţi din acest sezon, fiecare având câte trei jucători care au evoluat în ediţia curentă pentru întâia oară în Liga 1.

Se vor confrunta două echipe care se bazează mult pe jucătorii autohtoni, FCSB având o medie în stagiunea curentă de doar doi străini / meci, iar Universitatea Craiova de patru străini / meci.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și Orange Sport.

FCSB – Universitatea Craiova LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Toni Petrea: Tănase a fost depistat pozitiv

Antrenorul FCS, Anton Petrea, a confirmat revenirea atacantului Claudiu Keşeru în lot, pentru meciul cu CS Universitatea Craiova, după ce patronul Gigi Becali, care nu-l mai dorea pe jucător, a anunţat că îi va mai oferi o şansă.

Nicuşor Dan a anunţat noile preţuri de închiriere a Arenei Naţionale. FCSB şi Rapid au semnat deja contractele pentru sezonul 2022-2023 din Liga 1

„O victorie ne-ar îndepărta puţin de ei şi am avea şi noi o oarecare linişte, dar mai sunt multe meciuri de disputat şi se poate întâmpla orice. Noi suntem o echipă care vrem să construim, să ne creăm cât mai multe ocazii de poartă, la fel şi Craiova este o echipă bună, o echipă preocupată de un fotbal ofensiv, au avut o serie foaret bună în acest an, cu rezultate foarte bune şi mă aştept la un meci frumos. Mă leagă multe amintiri, nu numai de antrenorul de acolo, ci şi de staff-ul care este acolo, pentru că am lucrat cu mulţi din staff-ul celor de la Craiova. E un meci de play-off, ne vom vedea, ne vom saluta, dar atât, nimic mai mult. Ne ştim filozofia de joc, ideile, cam ce vrem fiecare de al echipa lui şi ne cunoaştem din punctul acesta de vedere. Vom vedea dacă ne vom surprinde unul pe altul cu ceva, mâine seară. Din fericire, avem la dispoziţie tot lotul, vom vedea mâine formula de începere, de start. E posibil Claudiu Keşeru să fie în lot. Tănase a fost depistat pozitiv, a doua zi a făcut un nou test şi, nu ştiu cum, a ieşit negativ, a venit aici, nu a avut simptome, nu a avut nimic, a stat două zile izolat, după care a intrat în programul echipei şi este ok. Tavi a venit cu un moral bun, a fost o experienţă nouă pentru el, debutul lui la echipa naţională, e foarte entuziasmat şi sper să se vadă asta şi în exprimarea lui pe teren, mâine.

Pentru el, faptul că a jucat mai puţin acum nu trebuie conteze. Important e că a luat un prim contact cu ce se întâmplă la prima echipă, la lotul naţional şi, uşor, uşor, să se integreze acolo dacă va mai fi chemat. Nu am simţit nevoia (n.r. – să discute cu Tavi Popescu, după ce Gigi Becali a declarat că a jucat prea puţin la naţională), pentru că nu l-am văzut afectat, nu l-am văzut abătut de ceva, chiar a venit cu un moral foarte bun, cu entuziasm, foarte bine. (n.r. – despre amicalul cu Dinamo Kiev) Miercuri, vom juca un amical, pe Arcul de Triumf, de la orele 20.00, într-o campanie Uniţi pentru Ucraina şi am dat curs acestei solicitări în scop umanitar şi mi se pare o idee foarte bună. Să sperăm că vom putea juca şi meciuri oficiale acolo (n.r. – pe Stadionul Arcul de Triumf). E un prim pas şi un pas important. Suntem nerăndători să vedem stadionul, să intrăm pe el şi să jucăm acolo. Noi ne dorim să jucăm acolo pentru că e un stadion nou, un stadion frumos în centrul Bucureştiului, cred că afluenţa de public va fi foarte mare. Sperăm că vom putea juca acolo”, a declarat Petrea, într-o conferinţă de presă.

FCSB – Universitatea Craiova LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Reghecampf: La meciul cu FCSB ne jucăm şansa pentru locul 2

Tehnicianul echipei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partida cu FCSB va fi una în care formaţia sa îşi va juca şansa pentru locul doi. Reghecampf a mai afirmat că a avut probleme din cauza unei gripe, la fel cum s-a întâmplat şi cu jucătorii săi.

“Cred că majoritatea oamenilor din fotbal aşteaptă meciul de duminică seară. Cu siguranţă va fi un meci deschis, un meci frumos. Jucăm pe cel mai frumos stadion din România după stadionul nostru. Au fost câteva zile mai dificile, sâmbătă, duminică m-am simţit mai rău. N-am fost singurul din staf care a avut probleme cu gripa. Sunt mai bine. Am avut multe probleme în lot, ne-am antrenat cu 6-7 jucători de la echipa mare. Astăzi ne-am reunit cu toţii, au venit şi băieţii de la naţionale. În lotul pe care l-am avut la dispoziţie aici şi ne-am antrenat nu cred că există un jucător care nu a trecut peste această viroză, această gripă, în ultima săptămână. Paul dintre toţi jucătorii a fost cel mai rău, a fost aproape să fie internat. Sper ca jucătorii care au trecut prin această viroză să fie bine la meci. Este un meci foarte important pentru ambele echipe. Pentru noi este un meci unde ne jucăm şansa pentru locul 2. Nu vrem  ne luăm revanşa, vrem doar să arătăm mai bine decât am arătat în meciul de pe Oblemenco.”, a spus Reghecampf

Paul Papp a declarat că acum se simte mai bine, după câteva zile “foarte grele”. “Mă simt mai bine. Am avut câteva zile foarte grele. Am stat în pat şi am avut febră foarte mare”.

FCSB – Universitatea Craiova LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Gigi Becali, înainte de FCSB – Universitatea Craiova: ”Rotaru nu e un mincinos, un prefăcut. Dacă a spus el, am crezut”

Finanțatorul roș-albaștrilor este optimist mai ales că oltenii au mai multe probleme de lot. Lotul Universității Craiova a fost lovit puternic de gripă în această pauză competițională. Înaintea jocului cu FCSB, mulți dintre jucătorii lui Reghecampf s-au însănătoșit, însă există posibilitatea ca aceștia să nu fie la potențial maxim în meciul contra roș-albaștrilor.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care se bazează și Gigi Becali, care speră la o victorie a echipei sale în derby-ul rundei din play-off. ”E un meci foarte greu, un meci pe care dacă nu-l câștigăm, se cam termină lupta la titlu. E o echipă care joacă fotbal (n.r. – Universitatea Craiova) și nouă ne convin echipele care joacă”, a spus Becali la Digi Sport.

Chestionat dacă este convins că oltenii chiar au probleme de lot, din cauza răcelii, sau că la mijloc este de fapt o strategie, milionarul din Pipera a spus. ”Rotaru nu e un om mincinos, un om mincinos, un prefăcut sau vreun tactician. Dacă a spus el, am crezut. E un om foarte sincer. Dacă nu spunea el, nu credeam. E un avantaj, normal, păi nu știm ce înseamnă să nu poți să aliniezi un prim 11 competitiv, n-am fost și noi bolnavi? Pe lângă faptul că ei vin după boală, la noi au și revenit toți jucătorii. Revine și Coman ca pe vremuri și avem toată echipa”, a mai spus Gigi Becali, la emisiunea Liga Digisport.

Într-un alt meci, formaţia FC Voluntari a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Farul Constanţa, într-un meci din etapa a treia a play-off-ului Ligii 1.

Golul a fost marcat de Ricardinho ’89.

Constantin Budescu a părăsit terenul în minutul 37 pe targă, accidentat.
FC Voluntari: Popa – Ciobotariu, Tamaş, Armaş, Briceag – Ricardinho, Meleke – Marcelo Lopes (Merloi ’68), Budescu (Droppa ’37), Raţă (I. Gheorghe ’59) – Nemec. Antrenor: Liviu Ciobotariu
Farul: Aioani – Dussaut (Boboc ’72), Larie, Mladen, De Nooijer – Artean, Nedelcu (Grameni ’64), Ciobanu (Petre ’59) – Omoh (Iancu ’59), Betancor, Sali (Radaslavescu ’59). Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonaşe galbene: / Larie ’42, Omoh ‘55

Arbitri: Radu Petrescu – Mihai Marius Marica, Daniel Mitruţi – Bogdan Dumitrache

Observatori: Adrian Vidan, Marin Petrache.

Clasamentul play-off-ului este următorul: 1. CFR Cluj – 42 de puncte, 2. FCSB – 37, 3. FC Voluntari – 30, 4. Universitatea Craiova – 30, 4., 5. Farul Constanţa – 25, 6. FC Argeş – 24.