FCSB – Viking Stavanger, 1-2. Echipa lui Gigi Becali, aproape să egaleze în ultimul minut pe Arena Națională. Se anunță un retur cumplit

FCSB a pierdut joi seara, pe Arena Națională, în fața celor de la Viking. Elevii lui Nicolae Dică vor avea un retur extrem de dificil în Norvegia.

18 aug. 2022, 21:30
FCSB – Viking Stavanger, 1-2. Echipa lui Gigi Becali, aproape să egaleze în ultimul minut pe Arena Națională. Se anunță un retur cumplit
Nicolae Dică e noul antrenor al lui FCSB

Florinel Coman a deschis scorul pentru FCSB, chiar în startul meciului, în minutul 4, iar oaspeții au egalat după doar câteva secunde, în minutul 5.

Echipele de start FCSB vs. Viking

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Tamm, Radunovic – Edjouma, Olaru – Cordea, Popescu, Coman – Miculescu.

VIKING: Gunnarsson – Bjorshol, Brekalo, Vevatne, Pattynama – Dridjonsson, Solbakken, Lokberg – Kabran, Karlsbakk, Tripic.

 

Știrea inițială

FCSB – Viking Stavanger LIVE VIDEO PRO TV. FCSB întâlneşte formaţia norvegiană Viking Stavanger, joi, de la ora 21:30, pe Arena Naţională, într-o partidă contând pentru prima manşă a play-off-ului Europa Conference League.

FCSB – Viking Stavanger, meciul tur din play-off-ul Conference League, se joacă joi, de la ora 21:30 și va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO. Meciul va fi LIVE TEXT pe Romaniatv.net

FCSB – Viking, echipe probabile
FCSB: 32. Târnovanu – 2. V. Crețu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici – 27. Olaru, 18. Edjouma – 98. Cordea, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman – 11. Miculescu
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 9. I. Stoica, 20. M. Dulca, 21. Fl. Achim, 22. Boboc, 24. Rață, 80. Radaslavescu, 90. B. Rusu
ABSENȚI: Panțâru, I. Cristea, Șut, Dumiter, Ov. Popescu (accidentați)
ANTRENOR: Nicolae Dică

VIKING: 30. Gunnarsson – 18. Björshol, 4. Brekalo, 3. Vevatne, 20. Pattynama – 7. Torsteinbo, 16. Lokberg, 21. Tangen – 15. Sandberg, 24. Traore, 9. Kabran
REZERVE: 1. Ostbo, 2. Haugen, 10. Tripic, 22. Karlsbakk, 23. Vikstol, 26. Kvia-Egeskog, 34. Paulsen, 35. Austbo
ABSENT: Stensness (accidentat)
ANTRENOR: Morten Jensen

FCSB – Viking Stavanger LIVE VIDEO PRO TV. Fanii FCSB au la dispoziție aproximativ 30.000 de bilete la meciul cu Viking. În urmă cu două zile, Comisia de Apel a UEFA a decis amendarea clubului de fotbal FCSB cu suma de 30.000 de euro şi l-a sancţionat să dispute meciul cu Viking Stavanger din play-off-ul Europa Conference League cu peluzele închise, din cauza „comportamentului rasist al suporterilor”.

În plus, FCSB a fost amendat cu o sumă suplimentară de 15.250 de euro pentru alte incidente din timpul meciului, cum ar fi blocarea scărilor de acces în Peluza Nord, aruncarea de obiecte şi aprinderea de torţe.

Digi Sport Live Video CSU Craiova – Hapoel Beer Sheva online streaming, meci de foc în Conference League
Incidentele reclamate s-au petrecut la partida FCSB – DAC 1904 Dunajska Streda (1-0), din manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei, din 11 august.

FCSB – Viking Stavanger LIVE VIDEO PRO TV Nicolae Dică: „Ne așteaptă o partidă foarte grea, trebuie să fim pregătiți”

„Ne așteaptă o partidă foarte grea. Este un meci internațional, cu un adversar foarte bun. Dacă a eliminat-o pe Sparta Praga, înseamnă că este o echipă bună.

Este o echipă nordică, cu organizare defensivă bună, agresivă, cu calitate pe faza ofensivă, jucători care pot face diferența, cu viteză. Ne așteaptă o partidă foarte grea, trebuie să fim pregătiți.

Trebuie să reușim o partidă bună și pe faza defensivă și pe faza ofensivă, pentru a scoate un rezultat bun și să avem șanse de calificare înainte de meciul 2. Niciun rezultat din tur nu ne va asigura liniștea pentru meciul retur. Se poate întâmpla orice în fotbal.

Ei au folosit două sisteme, 4-1-4-1 și 3-5-2. Ne-am pregătit pentru ambele sisteme. Am mai jucat cu echipe care au 4 jucători pe linia de fund, dar pentru 3-5-2 trebuie să schimbăm anumite lucruri, precum felul în care facem presing. Am lucrat la antrenamente la asta. Lucrez și faza defensivă și faza ofensivă. Nu pun accent mai mult pe una sau alta. Sperăm să ne descurcăm bine pe ambele faze”, a spus Nicolae Dică, la conferință.

FCSB – Viking Stavanger LIVE VIDEO PRO TV. Antrenorul norvegienilor de la Viking, avertisment pentru FCSB: „Asta va conta foarte mult în meci”

Morten Jensen, antrenorul celor de la Viking Stavanger, a declarat că FCSB este favorită să se califice în grupele Europa Conference League, fiind o formaţie de tradiţie în fotbalul european.

Jensen a pronunţat numele Steaua de fiecare dată când s-a referit la FCSB, precizând că, în opinia sa, este vorba doar de o prescurtare a echipei bucureştene.

„Consider că Steaua e o echipă cu tradiţie şi valoare şi sunt favoriţi. Dar dacă vom avea un meci bun mâine seară şi în retur, desigur că ne gândim că avem şi noi o şansă. Octavian Popescu consider că este un real pericol, mai ales că vor fi şi mulţi fani care vor susţine echipa, şi asta va conta foarte mult în meci. Noi ne bazăm mai mult pe o echipă închegată, pe un joc colectiv. Generaţiile trecute erau într-adevăr jucători de talie mare, dar acum la noi e un mix de jucători”, a declarat Jensen la conferința de presă.

Tehnicianul echipei norvegiene s-a arătat încântat că jucătorii săi vor evolua în faţa a 30.000 de spectatori.

„Mă bucur foarte mult că vom juca în faţa 30.000 de spectatori şi abia aştept mâine seară să vedem cum va fi. E foarte interesant şi pentru noi să jucăm în faţa atâtor spectatori. Jucătorii noştri se consideră motivaţi de fanii din Norvegia, chiar dacă nu au putut veni la Bucureşti”, a completat Jensen.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv al Campionatelor Europene de Nataţie de la Roma
Viking FK sau Viking Stavanger, adversara lui FCSB din play-off-ul Conference League (prima manșă se joacă joi, de la ora 21:30, pe ”Arena Națională”), este una dintre echipele de succes din Norvegia, cu opt titluri de campioană, cel mai recent însă câștigat acum mai bine de trei decenii, tocmai în 1991.

Surprinde cumva faptul că Viking este antrenată de anul trecut de un cuplu de principali, Bjarte Lunde Aarsheim (47 de ani, fost internațional) și Morten Jensen (42 de ani), o ”găselniță” tipic scandinavă, întâlnită după 2000 la naționala Suediei sau, în anii ’70, la naționala Norvegiei, reprezentative care aveau doi selecționeri.

Și apropo de selecționeri, fiul lui Stale Solbakken, actualul antrenor al Norvegiei, se află în lotul lui Viking: Markus Solbakken, un mijlocaș de 22 de ani.

Însă nu el este cel mai interesant nume din echipă. Extrema Yann-Erik de Lanlay, pe numele întreg Yann-Erik Randa Bahezre de Lanlay, internațional norvegian în vârstă de 30 de ani, are și cetățenie franceză și face parte dintr-o familie nobilă din Franța, Bahezre de Lanlay, seniori în Bretania medievală.

FCSB – Viking Stavanger LIVE VIDEO PRO TV. Interes uriaș pentru meciul tur cu Viking. Becali: ”Invitații doar la doctori și preoți!”

30.000 de bilete au scos la vânzare cei de la FCSB pentru meciul cu Viking, de joi, 18 august 2022, care se va juca de la 21:30, pe Arena Națională.

Gigi Becali (64 de ani) a rămas impresionat de cererea foarte mare de bilete și a spus că inclusiv el a avut probleme legate de acest aspect. Milionarul din Pipera a fost sunat de prieteni, care i-au cerut tichete la meciul cu norvegieni, dar susține că nu i-a putut ajuta.

Nici jucătorii nu au avut prea multe avantaje din acest punct de vedere. Conform lui Becali, fiecare fotbalist a beneficiat de câte trei bilete pentru familii.

”Chiar acum m-a sunat un prieten, care vrea să vină la meci cu puștii. Nu mai am (n.r. – bilete)! La revedere! Într-o oră, am vândut tot.

Invitații, doar la doctori și la preoți. Toată lumea să plătească. Mă sună prieteni apropiați care nu găsesc bilete.

Doctori fără frontieră sau îngeri în costum medical: fă cunoștință cu cei care lasă tot și pleacă în lume, să ajute. Pe Digi Life și Digi Online, de la 22:00!

Fiecare jucător are trei bilete. Am fi vândut 200.000 de bilete”, a spus, entuziasmat, Gigi Becali, la Pro Arena.

Încă un jucător, out! Gigi Becali: ”Nu mai calcă iarba FCSB-ului”
Altfel, Becali a anunțat cu o zi înaintea meciului dintre FCSB și Viking, din play-off-ul Conference League, că va mai pleca un jucător din lot.

Nu va pleca însă pe bani, ci este ”forțat” să-și caute o altă echipă. Este vorba despre Rachid Bouhenna (31 de ani). Finanțatorul roș-albaștrilor îl consideră pe fundașul francez incapabil de a evolua la o echipă cu pretenții.

Milionarul din Pipera consideră că Bouehenna a gafat nepermis și în eșecul cu Rapid (0-2), dar și în victoria chinuită cu Chindia, scor 3-2.

”Bouhenna nu mai calcă iarba, nu mai vede iarba FCSB-ului în viața lui. Poate să plece. N-a fost un meci dificil cu Chindia, a fost un meci distrus de Bouhenna, la primul gol a zis că nu vrea mingea, apoi la al doilea gol l-a încurcat pe Tamm.

Bouhenna a greșit și cu Rapidul. Am zis că nu mai critic jucătorii, dar îi zic că mai bine să plece decât să stea aici. La revedere, tată, i-am dat bani, îi mai dau niște bani și gata.

La FCSB vine lumea să vadă spectacol, cumpără biletele într-o oră, n-are voie adversarul să ajungă la poartă”, a mai spus Becali.