Febra dengue a făcut prăpăd. Sunt peste 1.000 de victime

Mai mult de 1.000 de persoane au murit din cauza febrei dengue în Filipine în primele opt luni ale acestui an, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, relatează dpa.

10 sept. 2019, 15:43
Febra dengue a făcut prăpăd. Sunt peste 1.000 de victime

Aproape 40% din cele 1.021 de victime care au murit din cauza bolii între 1 ianuarie şi 24 august erau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, a precizat sursa citată.

Numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de cele 622 de decese înregistrate în acelaşi perioadă a anului trecut, a mai spus ministerul, care a precizat că în perioada ianuarie-august au fost raportate un număr total de 249.332 cazuri de febră dengue, comparativ cu 119.224 în primele opt luni ale anului 2018, potrivit Agerpres

Luna trecută, Filipine a decretat epidemie naţională de febră dengue pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri.

Ministerul Sănătăţii a afirmat că epidemia nu se află încă sub control, chiar dacă rata creşterii numărului de cazuri s-a redus din luna august, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Epidemie naţională de febră denga. Sunt peste 600 de decese

Creşterea numărului de cazuri de febră dengue survine la doi ani după ce guvernul filipinez a oprit un program de imunizare în masă folosind vaccinul Dengvaxia, produs de firma franceză Sanofi Pasteur, din cauza problemelor de siguranţă.

Vaccinul Dengvaxia a fost administrat unui număr de circa 830.000 de copii din Filipine, în prima vaccinare în masă din lume folosind noul medicament, în perioada aprilie 2016 – decembrie 2017, potrivit Agerpres.

Programul a fost oprit după ce Sanofi Pasteur a dezvăluit că, potrivit unui studiu pe termen lung, copiii care nu fuseseră anterior infectaţi cu dengue ar putea risca să contracteze o formă mai periculoasă a bolii dacă li se administrează Dengvaxia.