„Fecioara Maria” din lumea animalelor: Cum a reuşit un MAMIFER să NASCĂ fără să se ÎMPERECHEZE FOTO

O femelă frunicar dintr-o grădină zoologică din America a şocat oamenii de ştiinţă după ce a născut la un an şi jumătate după ce a fost despărţită de mascul, cu toate că o perioadă de gestaţie atât de mare este imposibilă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că a fost un fenomen biologic ieşit din comun, găsind o explicaţie plauzibilă pentru el.

27 mai 2013, 12:35

Armani, o femelă furincar de la o grădină zoologică din Connecticut a reuşit imposibilul după ce a nascut un pui sănătos, cu toate că a fost despărţită de singurul mascul din zonă în urmă cu un an şi jumătate, potrivit Daily Mail

Citeşte şi Imagini incredibile: Un miel cu două capete compet DEZVOLTATE, născut în Ghana

Zoologii au rămaşi surprinşi când în cuşca animalului l-au găsit pe Archie, micul pui de furnicar, la mai bine de 18 luni de când femela nu a mai intrat în contact cu masculul, cu toate că perioada de gestaţie este de doar şase luni. Cu toate acestea, în cele din urmă, misterul a fost elucidat, zoologii considerând că este vorba despre o „diapauză embrionară„, fenomen întâlnit în lumea animală la cangurii roşii şi la tatu.

Citeşte şi Culorile prin ochii animalelor: Câinii sunt daltonişti, iar păsările văd ultravioletele FOTO

Astfel, cu toate că nu este o naştere imaculată, mama a reuşit să păstreze un ovul fertilizat în uter pentru o lungă perioadă de timp. Dacă condiţiile de mediu nu sunt prielnice unei naşteri, femela poate bloca ovulul să se dezvolte, amânând creşterea lui. Chiar dacă fenomenul nu a mai fost întâlnit până acum la furnicari, cercetătorii cred că el a apărut din greaşeală, motivul fiind acela că numărul de masculi posibili pentru împerechere a fost redus.