FED CUP. ANDREEA MITU, victorie senzaţională în faţa lui EUGENIE BOUCHARD

FED CUP. România este la un punct de Grupa Mondială a Fed Cup, Andreea Mitu reuşind o victorie total neaşteptată, dar deosebit de importantă, în faţa numărului 7 mondial, Eugenie Bouchard. Scorul final a fost 4-6, 6-4, 6-1 pentru Andreea Mitu, după două ore de joc.

19 apr. 2015, 13:03
FED CUP. ANDREEA MITU, victorie senzaţională în faţa lui EUGENIE BOUCHARD

FED CUP, ANDREEA MITU-EUGENIE BOUCHARD 4-6, 6-4, 6-1. La finalul primei zile a partidei Canada-România, din Fed Cup, scorul era egal, 1-1. Dacă ar fi fost respectate calculele hârtiei, bătălia decisivă avea să fie dată la dublu, însă prima partidă a zilei de duminică a răsturnat toate pronosticurile. Irina Begu a fost înlocuită în ultimul moment cu Andreea Mitu, din cauza probelemelor fizice, iar schimbarea făcută de antrenoarea Alina Tecşor s-a dovedit una foarte inspirată.

Numărul 104 mondial, Andreea Mitu nu a avut complexe în a evolua împotriva numărului 7 mondial, ba chiar a demonstrat că are un psihic foarte puternic, ea reuşind să revină şi să câştige meciul, după ce a pierdut primul set. Andreea a câştigat cu 4-6, 6-4, 1-6 şi a adus al doilea punct României, după cel câştigat de Alexandra Dulgheru, tot în faţa lui Eugenie Bouchard. Alexandra Dulgheru ar putea aduce punctul care califică România în Grupa Mondială a Fed Cup, în urma meciului său cu Francoise Abanda.

Click aici pentru a vedea ALEXANDRA DULGHERU – Francoise Abanda

Cele mai importante faze ale setului decisiv din meciul Andreea Mitu – Eugenie Bouchard:

Game 27 Ar putea fi ultimul game al meciului! Andreea Mitu conduce cu 30-15 pe serviciul lui Bouchard! Minge de meci pentru Mitu, care câştigă 4-6, 6-4, 6-1!

Game 26 Andreea la serviciu, 30-15. Serviciul Andreei funcţionează perfect, 5-1 pentru România!

Game 25 Trei mingi de break pentru Andreea, care poate visa cu ochii deschişi! Andreea face break-ul şi scorul este acum 4-1 pentru România!

Game 24 Andreea nu are nici de această probleme în a-şi face serviciul, 3-1.

Game 23 40-40 pe serviciul lui Bouchard. Canadianca îşi câştigă serviciul şi reduce din diferenţă, 2-1 pentru România.

Game 22 Andreea Mitu la serviciu, 30-30. Game la 30 câştigat de Andreea Mitu, care se distanţează la 2-0.

Game 21 Setul decisiv începe cu Eugenie Bouchard la serviciu. Andreea Mitu, înlocuitoarea de ultim moment a Irinei Begu, a reuşit să-i ia un set celei de-a 7-a jucătoare a lumii şi forţează victoria! Este 15-15. Două mingi de break pentru Mitu, care arată multă determinare. Break la 30 făcut de Mitu, care conduce cu 1-0 în setul decisiv!

Andreea Mitu are 23 de ani şi ocupă locul 104 WTA.

Irina Begu şi Eugenie Bouchard s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, anul acesta, în optimile Australian Open, când canadianca s-a impus cu 6-1, 5-7, 6-2. În prima zi a confruntării de Fed Cup Canada – România ambele au avut evoluţii dezamăgitoare, Irina pierzând în faţa unei jucătoare mult mai slab cotate, Francoise Abanda, în timp ce Bouchard, numărul 7 mondial, s-a înclinat în două seturi în faţa Alexandrei Dulgheru.

FED CUP, ANDREEA MITU-EUGENIE BOUCHARD LIVE VIDEO. Irina Begu a explicat astfel înfrângerea cu Abanda: „Imediat cum s-a terminat primul set am simţit cum nu mai controlăm jocul, fizic nu mai eram atât de bine. Îmi pare rău că azi nu am putut să fac mai mult şi sper mâine să fac un joc mult mai bun. Fed Cup este altă competiţie, nu se aseamănă cu turneele noastre, fiind pe echipe, publicul contează foarte mult, însă nu contează clasamentul.

Ea a jucat foarte bine şi a meritat să câştige. Sper să capăt mai multă experienţă în Fed Cup şi următoarea partida să fie mai uşoară pentru mine. Am simţit contracturi în setul al doilea, dar mult mai rău m-am simţit în setul trei, însă nu asta este cauza pentru care am pierdut. Ea a jucat mult mai bine şi a meritat să câştige. Voi vorbi cu staful şi vom decide împreună. Dacă sunt aptă de joc sută la sută, voi intră şi voi încerca să aduc un punct României„.

FED CUP, ANDREEA MITU-EUGENIE BOUCHARD LIVE VIDEO. După prima zi, scorul întâlnirii Canada – România este 1-1. Meciul Irina Begu – Eugenie Bouchard va începe la ora 20.00 şi va fi transmis în direct de Dolce Sport.