FED CUP. Belgia vine la Bucureşti cu cele mai bune jucătoare. Au de ce să se teamă Halep & Co?

FED CUP. Belgia se bazează pe cele mai bune jucătoare ale sale, în frunte cu Yanina Wickmayer (locul 60 WTA) și Kirsten Flipkens (76 WTA), la întâlnirea din Fed Cup împotriva României, care se va desfășura pe 11 și 12 februarie 2017 la București, a anunțat miercuri site-ul Federației belgiene de tenis.

01 feb. 2017, 15:06
FED CUP. Belgia vine la Bucureşti cu cele mai bune jucătoare. Au de ce să se teamă Halep & Co?

FED CUP. Cele patru sportive convocate de căpitanul nejucător Dominique Monami sunt Yanina Wickmayer (locul 60 WTA), Kirsten Flipkens (76), Elise Mertens (85) și Maryna Zanevska (126). Meciul România — Belgia, din primul tur al Grupei Mondiale II, va avea loc la Sala Polivalentă din București.

Dominique Monami, cunoscută și ca Dominique Van Roost în perioada în care a fost jucătoare, a afirmat că România este favorită, dar ea crede că Belgia se poate impune.

Sunt încântată că atunci când am făcut prima mea selecție în calitate de căpitan al echipei de Fed Cup, pot alinia cea mai bună formație„, a declarat Monami.

Citeşte şi Ilie Năstase a anunţat echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Belgia

FED CUP. „Yanina și Kirsten sunt două jucătoare experimentate. În ce le privește pe Elise și Maryna, în ultimele săptămâni au demonstrat că au potențialul să învingă jucătoare excelente. Echipa României e foarte puternică, dar ne vom bate și vom face totul să câștigăm, deși nu suntem favorite. Eu și staff-ul le vom asigura cele mai bune condiții jucătoarelor, ca să fie în formă maximă„, a spus ea.

După cum s-a anunțat miercuri, Simona Halep (4 WTA), Irina Begu (28 WTA), Monica Niculescu (35 WTA) și Sorana Cîrstea (59 WTA), cele patru jucătoare române din top 100 mondial, au fost convocate la echipa națională de Fed Cup pentru meciul cu Belgia. Căpitanul nejucător Ilie Năstase a chemat-o la lot și pe Patricia-Maria Țig (104 WTA), care va fi rezervă.

România a pierdut toate cele trei meciuri cu Belgia din Fed Cup, 0-2 în 1975, în Franța, în sferturile Grupei Mondiale, 1-2 și 0-3 în 1995, în Spania, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.