FED CUP, CANADA-ROMANIA. Suprafaţa de joc avantajează echipa României

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecșor, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Montreal că suprafaţa pe care se va juca meciul de Fed Cup dintre Canada şi Românie avantajează echipa României. Partida contează barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

16 apr. 2015, 14:31
FED CUP, CANADA-ROMANIA. Suprafaţa de joc avantajează echipa României

Suprafața de joc este una OK, bună; ne avantajează. Este într-adevăr una rapidă. Sala arată foarte bine și ne simțim bine aici. Așteptăm mulți români să ne încurajeze„, a declarat Alina Cercel-Tecşor, potrivit paginii oficiale de Facebook a echipei de Fed Cup a României.

Suntem pregătite să jucăm în deplasare din momentul în care am aflat că jucăm aici. Știm cum e să joci în altă parte și nu acasă, dar sunt sigură că susținătorii noștri ne vor oferi ceea ce așteptăm de la ei: încurajare și foarte mult suflet, așa cum punem și noi în tot ceea ce facem„, a mai spus Alina Cercel-Tecşor.

Citeşte şi Eugenie Bouchard va juca pentru Canada în meciul de Fed Cup cu România

Irina Begu (33 WTA), care va primi cu această ocazie Heart Award, din partea reprezentanților Fed Cup, speră și ea ca echipa să aibă susținători ca și în meciul de la Galaţi, cu Spania. „La Galați, publicul ne-a ajutat foarte mult. Datorită lor am câștigat acel meci de dublu. Sper să avem și aici susținători mulți care să ne încurajeze. Contează foarte mult ajutorul lor„, a subliniat Begu, prima rachetă a echipei României, în absența Simonei Halep, numărul trei mondial.

Alexandra Dulgheru (69 WTA) a declarat la rândul său: „E frumos să jucăm în echipă. Fiind un sport individual, în care noi avem grijă de noi înșine, acum e cu totul altceva, trebuie să ne gândim la toată echipa. Intervine spiritul de echipă, care în timpul anului ne lipsește. De câteva ori pe an vine o perioadă când nu luptăm numai pentru noi, ci reprezentăm țara, făcând parte dintr-o echipă„.

Raluca Olaru (62 WTA la dublu) și-a manifestat bucuria pentru revenirea în echipa de Fed Cup: „Condițiile sunt bune, încercăm să ne acomodăm cu suprafața, echipa este OK. Ne antrenăm, ne pregătim… Mă bucur foarte mult că am revenit în echipă. Abia aștept meciurile„.

Andreea Mitu (104 WTA) a precizat: „Atmosfera în echipă este foarte bună. Ne pregătim intens și sper să facem un rezultat bun„.