FED CUP România-Canada. Simona Halep şi Sorana Cîrstea o vor primi pe Bouchard la Cluj

Meciul de Fed Cup dintre România și Canada, din Grupa Mondială II, va avea loc în sala polivalentă din Cluj-Napoca, a anunțat Federația Română de Tenis. Duelul se va disputa pe 10-11 februarie 2018.

07 nov. 2017, 15:32
FED CUP România-Canada. Simona Halep şi Sorana Cîrstea o vor primi pe Bouchard la Cluj

ROMÂNIA-CANADA va fi al treilea meci de Fed Cup care se va juca în sala din Cluj-Napoca după cele contra Cehiei și Germaniei din 2016. „Ne bucurăm că putem să jucăm în singura sala competitivă la nivel european din România, sala de la Cluj-Napoca, mai ales că am înțeles că pentru acest meci s-a mărit și numărul de locuri. Eu cred că pentru un asemenea eveniment, ținând cont de rezultatele fetelor, de faptul că o avem pe Simona Halep, numărul 1 mondial, că avem cinci jucătoare între cele mai bune 100 din lume, chiar aveam nevoie de o asemenea sală și sunt mai mult ca sigur că o să fie plină.

Nu va fi un meci ușor, pentru că în Fed Cup intervine factorul emoțional, ca de fiecare dată când joci pentru țara ta. În echipa Canadei este Eugenie Bouchard, o jucătoare valoroasă, care a fost în Top 10 WTA„, a spus Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei tricolore de Fed Cup.

Din echipa României, cel mai probabil, vor face parte Simona Halep, liderul WTA, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu. „Tricolorele”, locul 12 în clasamentul Fed Cup, au fost cap de serie, iar cele două naționale s-au mai duelat în februarie 2015, în barajul pentru Grupa 1 Mondială. Atunci, s-au impus româncele, 3-2.

Cele mai importante jucătoare canadiene sunt Eugenie Bouchard, locul 81 WTA, Francoise Abanda, locul 123 WTA, şi Bianca Andreescu, locul 187 WTA, jucătoare cu origini românești.