FED CUP, România-Germania. Simona Halep, lider de echipă. Lotul nostru pentru meciul de la Cluj

FED CUP, România-Germania. Simona Halep (locul 6 WTA), Monica Niculescu (32 WTA), Irina Begu (34 WTA) și Alexandra Dulgheru (97 WTA) sunt jucătoarele nominalizate de Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, pentru meciul de la Cluj-Napoca, împotriva Germaniei, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

06 apr. 2016, 12:13
FED CUP, România-Germania. Simona Halep, lider de echipă. Lotul nostru pentru meciul de la Cluj

FED CUP, România-Germania. „Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Germania reunește cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica și Alexandra sunt bucuroase și mândre să reprezinte, din nou, culorile României, împotriva unei echipe puternice. Formăm o echipa omogenă, echilibrată și optimistă, pregătită să lupte pentru a rămâne în Grupa Mondială. Întâlnirea va fi cu siguranță una foarte disputată, Germania fiind o echipa solidă, dar credem în șansa noastră și în devotamentul fetelor. Mulțumim fanilor că sunt alături de echipa României și îi așteptăm cu drag la Cluj din nou, unde ne-am simțit foarte bine în februarie„, a declarat, pentru site-ul FRT, Alina Tecșor.

Pe de altă parte, căpitanul nejucător al echipei Germaniei, Barbara Rittner, a anunțat echipa care va juca la Cluj-Napoca: Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (28 WTA), Annika Beck (40 WTA) și Julia Goerges (58 WTA).

La confruntările directe, Halep are avantaj în fața tuturor componentelor lotului german: 3-0 cu Kerber (ultima victorie, anul trecut, la Toronto), 5-1 cu Petkovic (cel mai recent succes, anul trecut, la Cincinnati), 3-1 cu Beck (ultima victorie, în 2015, la Shenzhen), 2-1 cu Goerges (cel mai recent succes luna trecută, la Miami).

Niculescu este condusă de Kerber cu 3-1, dar e la egalitate cu celelalte trei germance, 2-2 cu Petkovic, 1-1 cu Beck, 2-2 cu Goerges. Begu e la egalitatea și ea cu Kerber (2-2) și Goerges (1-1), cu Beck nu a jucat și e condusă cu 1-0 de Petkovic. Dulgheru are avantaj în duelul cu Goerges (1-0), nu a jucat cu Beck și a pierdut de fiecare dată cu Kerber (0-3, cel mai recent, în turul doi la Australian Open) și Petkovic (0-1).

În februarie, în primul tur al competiției, România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig. Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

Meciul de la Cluj-Napoca, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, va avea loc pe 16 și 17 aprilie, în Sala Polivalentă.