FED CUP. HALEP, victorie cu Petkovic. Simona aduce României primul punct în meciul cu Germania

FED CUP. Simona Halep a câştigat cu scorul de 6-4, 6-7 (5/7), 6-4 meciul cu Andrea Petkovic, al doilea din confruntarea România-Germania, contând pentru barajul de menţinere în grupa Mondială a Fed Cup.

16 apr. 2016, 11:21
FED CUP. HALEP, victorie cu Petkovic. Simona aduce României primul punct în meciul cu Germania

FED CUP. SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC 6-4, 6-7 (5/7), 6-4. Meciul a durat două ore şi 50 de minute, iar scorul general al întâlnirii România-Germania este 1-1, după prima zi de întreceri.

Simona Halep a început bine partida și a preluat conducerea rapid cu 2-1, pentru ca ulterior să își mărească diferența la două ghemuri. La scorul de 3-1, Simona Halep le-a dat emoții spectatorilor, împiedicându-se în momentul în care a încercat să ajungă o minge. Ea s-a accidentat la glezna stângă și a avut nevoie de intervenția medicului pentru a putea continua. Halep a condus apoi cu 5-3 pentru ca în final să își adjudece primul set cu 6-4.

Setul numărul doi a început aproximativ la fel ca primul, cu 1-0 pentru Petkovic și 2-1 pentru Simona Halep după un break al acesteia în ghemul al treilea. Din păcate, la acel moment, Simona Halep a chemat din nou medicul din cauza aceleiași glezne. Dar intervenția medicului a fost de scurtă durată, iar jucătoarea română s-a întors rapid pe teren. La scorul de 3-1 pentru Halep, Petkovic a reușit să câștige trei ghemuri la rând, preluând pentru prima oară conducerea cu 4-3. Halep a întors însă scorul din nou și la 5-4 a servit pentru meci, dar Petkovic a reușit break-ul și a dus setul în tiebreak, impunându-se cu 7-5.

Setul decisiv a fost echilibrat până în ghemul al șaselea, când jucătoarea română a reușit break-ul și s-a desprins la 4-2. Cu mai multă încredere și beneficiind de greșelile neforțate din ce în ce mai dese ale adversarei, Halep a dus scorul la 5-3 și a servit pentru a doua oară pentru meci. Dar și de data aceasta numărul șase mondial a ratat șansa de a câștiga. În ghemul următor însă, pe serviciul adversarei, Halep și-a adjudecat prima dintre cele două mingi de meci și a adus primul punct României după 2 ore și 50 de minute de joc.

Duminică, de la ora 13.00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic. La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.