Greşeala pe care o fac toţi românii când iau medicamente. Ce trebuie să ştii

Publicat: Vineri, 01 Noiembrie 2019 17:32 // Actualizat: Vineri, 01 Noiembrie 2019 17:32 // Sursa: romaniatv.net

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România trage un semnal de alarmă cu privire la consumul "iraţional" de antibiotice în România. În perioada 4-8 noiembrie se va desfăşura campania naţională "Antibioticum", pentru conştientizarea efectelor consumului excesiv de medicamente.

"România ocupă locul 2 în topul ţărilor din Europa care utilizează iraţional antibiotice. În acest context, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România trage un semnal de alarmă privind acest fenomen prin organizarea campaniei naţionale "Antibioticum". În săptămâna 4-8 noiembrie, atât în mediul online, cât şi în centrele universitare în care activează cele 8 asociaţii locale membre FASFR, se vor desfăşura activităţi de informare a publicului larg, care să răspundă populaţiei la următoarele întrebări: ce sunt antibioticele, când şi cum se utilizează; cine recomandă un antibiotic; ce este o antibiogramă; ce este rezistenţa la antibiotice; ce pot face eu pentru combaterea rezistenţei la antibiotice", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Săptămâna "Antibioticum" va fi marcată în mediul online prin publicarea materialelor informative referitoare la antibiotice şi la istoria fenomenului de rezistenţă bacteriană la antibiotice pe pagina de Facebook a Federaţiei, dar şi prin diseminarea unui chestionar menit să susţină alcătuirea unei statistici privind situaţia actuală a utilizării de antibiotice în România.

FASFR precizează că materialele sunt destinate atât publicului larg, cât şi personalului specializat din domeniul sănătăţii.

Totodată, activităţile desfăşurate în centrele membre vizează amplasarea standurilor informative în zone intens circulate şi abordarea publicului larg, antrenarea acestuia în discuţii privind utilizarea antibioticelor doar în situaţiile când au efect terapeutic şi sunt prescrise de medic, respectarea riguroasă a indicaţiilor primite şi diminuarea rezistenţei la antibiotice. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H