Federaţia Europeană a Jurnaliştilor sesizează organismele europene cu privire la criza din TVR

Federația Europeană a Jurnaliștilor (EFJ) va sesiza Parlamentul European, Consiliul Europei și Confederația Europeană a Sindicatelor cu privire la criza din TVR și Radio România, anunță Departamentul Comunicare FAIR-MediaSind.

27 apr. 2016, 14:26
Federaţia Europeană a Jurnaliştilor sesizează organismele europene cu privire la criza din TVR

Adunarea Generală a Federației Europene a Jurnaliștilor-FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, în perioada 25-26 aprilie, a votat o moțiune de urgență privind situația gravă în care se află Societatea Română de Televiziune — SRTV și Societatea Româna de Radiodifuziune — SRR, din cauza politizării excesive a acestor instituții publice de media„, precizează sursa citată.

Moțiunea a fost votată la propunerea Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, membru cu drepturi depline al Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Federației Europene a Jurnaliștilor.

Potrivit comunicatului, Adunarea Generală a Federației Europene a Jurnaliștilor a dispus ca noul ales Comitet Director să sesizeze președintele României, prim-ministrul și Parlamentul în legătură cu modificarea legii difuzorilor publici (TVR și SRR) în sensul garantării independenței acestor instituții și numirii conducătorilor lor pe baza unor criterii profesionale de selecție discutate cu societatea civilă.

Confederația Europeană a Sindicatelor, a Consiliului Europei, a Parlamentului European vor fi informate despre modul în care au fost tratați salariații și liderii de sindicat din Compania Publică de Radio și va fi trimisă o misiune în România din partea EFJ cu scopul de a observa situația din SRR și SRTV, mai informează FAIR-MediaSind.